E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiS&P Almanya ve İtalya'nın kredi notunu teyit etti---

S&P Almanya ve İtalya'nın kredi notunu teyit etti

S&P Almanya ve İtalya'nın kredi notunu teyit etti
28 Nisan 2018 - 02:14 borsagundem.com

Almanya'nın kredi notunu "AAA" seviyesinde teyit eden S&P, İtalya'nın kredi notunu da "BBB" seviyesinde teyit etti. S&P, her iki ülkenin görünümünü de 'durağan' olarak açıkladı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Almanya'nın kredi notunu teyit ettiğini duyurdu. 

S&P'den yapılan açıklamada, Almanya'nın kredi notunun "AAA" seviyesinde teyit edildiği, görünümünün "durağan" olduğu bildirildi.

Almanya'nın potansiyel üzerinde büyümesinin ekonomisini şoklardan koruyacağına dikkat çekilen açıklamada, ülkenin kamu finansmanının da finansal ve ekonomik şoklara karşı iyi konumlandırıldığı vurgulandı.

Açıklamada, Almanya'nın kurumsal çerçevesinin güçlü, siyasi sisteminin istikrarlı, varlık seviyelerinin yüksek ve ekonomisinin çeşitli olduğunun altı çizildi.

Öte yandan, açıklamada, Almanya'da yaşanandan daha düşük büyüme trendi görülmesi ve kamu finansmanının zayıflaması durumlarında ise ülkenin kredi notunun düşürülebileceği uyarısında bulunuldu.

S&P, geçen sene yüzde 2,2 oranın büyüme kaydeden Almanya ekonomisinin bu sene yüzde 2,4, gelecek sene de yüzde 1,9 oranlarında büyümesinin tahmin edildiğini bildirdi.

S&P'DEN İTALYA AÇIKLAMASI

S&P'den yapılan açıklamada, İtalya'nın kredi notunun "BBB" seviyesinde teyit edildiği, görünümünün ise "durağan" olduğu bildirildi.

Açıklamada, artan özel sektör yatırımlarının ve istihdamın İtalya'da ekonomik iyileşmeyi sürdürdüğü vurgulandı.

İtalya'nın görünümünün durağan olmasıyla ilgili olarak da açıklamada, ekonomik büyümenin güçlü olduğunun altı çizilirken, siyasi belirsizliklere rağmen parasal mekanizmaların gelecek 2 yılda daha fazla iyileşmeye neden olacağı aktarıldı.

Açıklamada, hükümetin ekonomik büyüme olasılıklarını arttıracak yapısal reformlar uygulaması veya kamu borcunu ödemeye başlaması durumlarında ise ülkenin kredi notunun olumlu etkileneceği bilgisine yer verildi.

Öte yandan açıklamada, İtalya'nın ekonomisinin durgunluk göstermesi, dış performansının bozulması veya cari açık oluşması durumlarında ise ülkenin kredi notunun düşürülebileceği uyarısında da bulunuldu.

S&P, geçen sene yüzde 1,5 oranında büyüme kaydeden İtalya ekonomisinin bu sene yüzde 1,5, gelecek yıl ise yüzde 1,3 oranlarında büyümesinin öngörüldüğünü bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)