E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarS&P, Çin'in kredi notunu yükseltti ---

S&P, Çin'in kredi notunu yükseltti

S&P, Çin'in kredi notunu yükseltti
16 Aralık 2010 - 10:29 borsagundem.com

S&P, Çin'in uzun vadeli kredi notunu A+'dan AA-'ye, Hong Kong'un uzun vadeli yerel para ve döviz cinsi kredi notlarınıysa AA+'dan AAA'ya yükseltti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's, Çin'in uzun vadeli yerel para ve döviz cinsi kredi notlarını A+'dan AA-'ye yükseltti. Notların görünümünü durağan olduğu belirtildi.
Şirketin açıklamasında kısa vadeli notun A-1+ olarak tekrarlandığı vurgulanırken Çin için transfer konvertibilite değerlendirmesi de A+'dan AA-'ye yükseltildi. Kuruluşun açıklamasında not artırımının ülkenin makroekonomik ve mali risklerine yönelik pozitif izlemenin sonucu olarak çıktığı ifade edildi.
S&P, Hong Kong'un notunu AAA'ya yükseltti
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's, Hong Kong'un uzun vadeli yerel para ve döviz cinsi kredi notlarını AA+'dan AAA'ya yükseltti. Notların görünümünün durağan olduğu belirtildi.
Şirketin açıklamasında kısa vadeli notun A-1+ olarak tekrarlandığı vurgulanırken, transfer konvertibilite değerlendirmesinin de AAA olarak kaldığı ifade edildi.
Kuruluşun açıklamasında not artırımının ülkenin Çin'in idari politikalarına bağlı risklerin olumlu yeniden değerlendirmesi kapsamında alındığı kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)