E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiS&P İsrail'in kredi notunu açıkladı---

S&P İsrail'in kredi notunu açıkladı

S&P İsrail'in kredi notunu açıkladı
02 Ekim 2024 - 07:09 borsagundem.com

S&P Global, güvenlik endişelerini gerekçe göstererek İsrail'in uzun vadeli kredi notunu 'A'ya düşürdü

S&P Global, Lübnan'da Hizbullah ile tırmanan çatışmanın ülke ekonomisi ve kamu maliyesi üzerindeki risklerini gerekçe göstererek İsrail'in uzun vadeli kredi notunu 'A+'dan 'A'ya düşürdü.

S&P, İsrail'e yönelik misilleme roket saldırıları da dahil olmak üzere potansiyel güvenlik tehditlerine ilişkin endişelerin ekonomik etkiyi daha da kötüleştirebileceğini vurguladı.

Moody's geçen hafta İsrail'in kredi notunu iki kademe düşürerek "Baa1 "e çekmiş ve Hizbullah ile artan gerilimin geniş çaplı bir çatışmaya dönüşmesi halinde kredi notunun "çöp" seviyesine düşebileceği uyarısında bulunmuştu.

S&P, "Gazze'deki askeri hareketliliğin ve İsrail'in kuzey sınırındaki çatışmaların - Lübnan'a kara harekatı da dahil olmak üzere - 2025 yılına kadar devam edebileceğini ve İsrail'e karşı misilleme riskleri olduğunu düşünüyoruz" dedi. S&P, İsrail'in görünümünü "negatif "te tuttu.

Moody's İsrail'in kredi notunu negatifte tuttuMoody's İsrail'in kredi notunu negatifte tuttu

 

Şimşek'ten önemli mesajlar: Enflasyon, kredi notu, rezerv...Şimşek'ten önemli mesajlar: Enflasyon, kredi notu, rezerv...

 

Fitch, Türkiye'nin kredi notunu yükseltti!Fitch, Türkiye'nin kredi notunu yükseltti!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)