E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaS&P notu neden değiştirmedi?---

S&P notu neden değiştirmedi?

S&P notu neden değiştirmedi?
22 Kasım 2013 - 13:58 borsagundem.com

Standard & Poor's Türkiye Başanalisti Eileen X. Zhang, Türkiye'nin kredi notunun sabit kalmasının gerekçelerini belirtti

Standard & Poor's Türkiye Başanalisti Eileen X. Zhang, CNBC-e yayınında Türkiye'nin notunun BB+'da, görünmünün ise 'durağan'da tutulmasını değerlendirdi.  Fed kararıyla Türkiye'ye gelen sermaye girişlerinin azaldığını söyleyen Zhang, "Türkiye'nin reytinginin bu yüzden aynı kalmasına karar verdik" şeklinde konuştu.

"Türkiye'nin görünümü uzun vadede güçlü" diyen Zhang, kredi notunun Türkiye'nin belirleyeceği ekonomi politikalarına bağlı olduğunu söyledi. Zhang şöyle devam etti: "Dış faktörler karşısında uygulanacak iç mali ve parasal politikaları izleyeceğiz. Dış riskler Türkiye'nin hala riskleri içerisinde nispeten yüksek. Politika yapıcılarının bu faktörlerin kombinasyonunu göz önüne alması çok önemli."

POLİTİKA TEDBİRLERİ EN ÖNEMLİ FAKTÖR
Türkiye'nin kredi notunun ilerlemesiyle ilgili en önemli faktörün değişen ortama karşı politika alınacak tedbirler olduğunu söyleyen Zhang, "Eğer küresel likiditede beklenenin üzerinde bir daralma olursa bizim Merkez Bankası'nın buna nasıl tepki vereceğini görmemiz önemli" dedi.

MERKEZ VOLATİLİTEYİ KARŞILAR
Raporda Türkiye Merkez Bankası'nın para politikasındaki esneklikten bahsedildiğinin hatırlatılması üzerine Zhang, "Biz Merkez Bankası'nın döviz rezervlerinin küresel bir volatiliteyi karşılayacak seviyede olduğunu düşünüyoruz. Ancak küresel şartlarda bir daralma olursa Merkez Bankası da buna faiz ya da rezervleriyle cevap verecektir" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cevap22 Kasım 2013 18:01

    Tuzağa düşen yabancıları kurtarabilmek için.

  • Hi-men22 Kasım 2013 15:15

    Bekle gör politikası ... Bu açıklamadan sonra kimse not artışı beklemesin. Hafif eğimli düşüşe devam arkadaşlar ...

  • Borsacı22 Kasım 2013 14:42

    "Turkey is too big to fail." Adamlar Türkye'den kar elde edemiyor bir de üzerine zarar yazmak istemezler. Kimse yoğurdum ekşi demez, yani biz aldık aman siz yanmayın mı diyecek adamlar. İdare eder demişler. İyileşme olursa süper ülke diyecekler, kötü olursa son bir felaket raporu yazıp alttan toplayacaklar. S&P hayır kuruluşu değil, borsada işlem gören bir şirket. Her at sahibine göre kişner.

  • bende inandım 22 Kasım 2013 14:18

    neden basit : dolar fiyatı yükselmesin yabancı rahat çıksın, onlar çıktıktan sonra notu görürsünüz siz diyor adam tabi içinden