E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıS&P Türk bankalarının risklerine dikkat çekti---

S&P Türk bankalarının risklerine dikkat çekti

S&P Türk bankalarının risklerine dikkat çekti
01 Şubat 2016 - 18:21 borsagundem.com

İkon Menkul Değerler, akşam raporunda piyasadaki gelişmeleri değerlendirdi

Gün içerisinde yurtiçi piyasalar S&P derecelendirme kuruluşunun Türk bankalarıyla ilgili yapmış olduğu açıklamlar damga vurdu. S&P, Türk bankalarının fonlama ve varlık kalitesinin risk altında olduğunu belirtirken, küresel likidite koşullarının değişmesinin Türk bankalarını kırılgan yapabileceğini belirtti. Ancak bu risklere rağmen Türk bankaları için acil bir tehdit olmadığının da altını çizdi. S&P’nin yapmış olduğu açıklamalar, kısa vadeli risklere yönelik vurgu olmasa da, Türk bankalarına yönelik önemli bir uyarı olarak algılanmalı. Bu yüzden yapılan açıklamalar sonrasında TL varlıkları tarafında bir miktar satış yaşandığı gözlendi.

Çin'deki İmalat Sektöründe Daralma 11.Ayında...

Çin'in imalat sektöründeki faaliyetlerin son 11 aydır daralıyor ve Ocak ayındaki daralma önceki aya göre bir miktar hız kaybetti. Caixin/Markit Çin İmalat Sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi'nin bugün yayınlanan Ocak ayı rakamı 48.4 oldu. Bu rakam 48.0 piyasa beklentisinin de altında bir rakam olarak kayda geçti. Aralık ayında 48.2 olan PMI rakamı sektörde daralma olduğuna işaret eden 50 seviyesinin altında bulunuyor.

İran Petrol Üretimi Ambargonun Kalkmasıyla Yükseliyor…

İranlı petrol kaynakları tarafından verilen bilgiye göre geçtiğimiz ay kaldırılan yaptırımlar sonrasında İran petrol üretimini günlük 500.000 varil arttırma yolunda ilerliyor. Konuya yakın kaynaklar, Avrupa ve Asya'daki alıcılara 6 super tankerlik ek ham petrol satıldığını, Avrupalı müşterilerle 3 kontratın tamamlandığını ve Asya ile Hindistan gibi geleneksel müşterilerle de görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

ABD’de Harcamalar Değişmedi, Gelirler Arttı…

ABD tarafında bugün gerçekleşen ekonomik datalara baktığımızda hanehalklarına yönelik gelirlerin artmasına rağmen, harcamalar üzerinde herhangi bir değişiklik olmadığını gördük. Bunun anlamı ise ekonomik duruma güvenmeyen kişilerin, gelirlerini harcama yolunda kullanmadığı, daha çok tasarruflara yöneldiği şeklinde anlaşılabilir. Bu görünümün pekte Fed’in arzu ettiği şekilde olmadığını belirtelim. Fed mümkün oldukça gelirlerin tasarruf yerine tüketime yönelmesine istiyorki, enflasyon yönünde ivmelenme devam etsin.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)