E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaS&P: Türkiye kredi riskinde Avrupa'da 15. sırada---

S&P: Türkiye kredi riskinde Avrupa'da 15. sırada

S&P: Türkiye kredi riskinde Avrupa'da 15. sırada
13 Kasım 2014 - 13:06 borsagundem.com

Kredi derecelendirme şirketi Standart&Poor’s Avrupa'daki kredi risklerini gösteren bir ısı haritası yayınladı. Türkiye listede 15. sırada

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kredi derecelendirme şirketi Standat&Poor’s, son raporunda dünya ülkelerin kredi riskerini gösteren bir ısı haritası yayınladı.

Haritada belirgin olarak Güney Avrupa ülkelerinin kredi risklerinin yüksek olduğu görülüyor. Portekiz, Kıbrıs, Yunanistan  kırmızı renkle en büyük riski olan ülkeler olarak dikkat çekerken, İspanya ve İtalya sarı renkle orta düzey kredi riskine sahip olan ülkeler arasında bulunuyorlar.



Avrupa haritasında dikkat çeken bir diğer nokta ise Kuzey Avrupa’nın yeşil rengine karşılık Güney Avrupa’nın kırmızıya daha yakın tonlara sahip olması.
Haritadaki en ilginç  nokta ise beş yıl önce ekonomik kriz ile boğuşan İrlanda’nın haritada en az riske sahip olan ülke olması.

Rusya ile yaşanan problemler sebebiyle Ukrayna’nın risk kat sayısının arttığı gözlemleniyor.
Kredi riskine karşı dayanıklılık konusunda 25 ülke arasında 15. Sırada olan Türkiye ise açık sarı rengiyle Norveç’in ardından geliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)