E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiS&P Türkiye'nin notunu açıkladı---

S&P Türkiye'nin notunu açıkladı

S&P Türkiye'nin notunu açıkladı
04 Kasım 2016 - 19:43 borsagundem.com

S&P, Türkiye'nin kredi notunu BB'de tuttu

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's, Türkiye'nin not görünümünü "negatif"ten "durağan"a yükseltti, “BB” seviyesindeki kredi notunu teyit etti.

Standard & Poor's'tan yapılan açıklamada, Türkiye'nin not görünümünün "negatif"ten "durağan"a yükseltildiği bildirildi.

Türkiye'nin yabancı para cinsinden kredi notunun "BB" ve yerli para cinsinden kredi notunun da "BB+" seviyelerinde sabit tutulduğu belirtilen açıklamada, “Görünümde yapılan revizyon, politika yapıcıların önemli reformları uygulamaya yönelik adımlarına devam edeceğine yönelik görüşümüzü yansıtıyor” ifadesine yer verildi.

Derecelendirme kuruluşu, durağan görünümün, Türk ekonomisinin uzun süredir devam eden bölgesel ve iç kaynaklı risklere karşı gösterdiği direnci yansıttığını vurguladı.

S&P, TÜRKİYE’NİN BU YIL VE 2017'DE YÜZDE 3,2 BÜYÜMESİNİ BEKLİYOR
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Türkiye’nin bu yıl ve 2017'de yüzde 3,2 büyümesini bekliyor.

Standard & Poor's'tan yapılan açıklamada, Türkiye'nin kredi notunun “BB” olarak teyit edildiği ve not görünümünün "negatif"ten "durağan"a yükseltildiği bildirildi.

Açıklamada, görünümün yukarı yönlü revize edilmesine, hükümetin politikalarının dış kırılganlıkları azaltmaya odaklanmasının etkili olduğu belirtilirken, politika yapıcıların reformları uygulamaya devam edeceği beklentisine yer verildi.

Türkiye ekonomisine yönelik değerlendirmelerin yer aldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Türkiye, şu anda, yüksek dış finansman ihtiyacı ve kurumsal sektörün döviz pozisyonundaki büyük açıkla, dış kırılganlıklarla karşılaşmaya devam
ediyor. Aynı zamanda, hükümetin kamu borçlarının döviz kurundaki dalgalanmalara yönelik hassasiyetini, yeni borçlanmaların tümünü yerel para biriminden sağlayarak azaltmasını takdir ediyoruz.”

FETÖ’nün başarısız darbe girişimi ardından ilan edilen Olağanüstü Hal’in en azından Ocak 2017’ye kadar süreceğinin hatırlatıldığı açıklamada, iç gerilimlerin ise kamudaki işten çıkarmalar, tutuklamalar ve gözaltı kararları nedeniyle halen devam ettiği öne sürüldü.

Diğer taraftan, darbe girişiminin ekonomik aktiviteleri olumsuz etkilemesine karşın büyümenin tüketimden destek bulduğuna işaret edilen açıklamada, Türkiye’nin bu yıl ve gelecek yıl yüzde 3,2 büyümesinin beklendiği kaydedildi.

Açıklamada, ayrıca, özel yatırımların çok sönük kaldığına işaret edilirken, bunun Türkiye’nin yeniden yüzde 4-5 bandında büyümeye geri dönebilmesi açısından soru işaretlerine neden olduğu ifade edildi.

Derecelendirme kuruluşu S&P, 20 Temmuz’da yaptığı not değerlendirmesinde, Türkiye'nin “BB+” seviyesindeki kredi notunu “BB”ye düşürmüş ve not görünümünü “negatif” olarak belirlemişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (20)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hasan sevinç05 Kasım 2016 22:36

    hala yabancının oyunu ,mal çıkma diyenler var yahu yabancının burdan çıkma niyeti yok gelişmekte olan ülkelere göre yüzde 20 ucuz olan ımkb Amerika ve almanya borsaları zirve kırdığı halde imkb halen zirveden uzak 2017 yılında imkb zirve kırıp 100 000 devirecek felaket tellalarıda ağzı açık bakacak.darbe,oldu İngiltere patladı,fed saçmaladı,notumuz düştü halen gezi olaylarındaki seviyeyi görmedik biraz mantık....yabancı mal satmıyor aksie alıyor

  • Para konuşur05 Kasım 2016 12:44

    Kesenin ağzı açılırsa daha da iyi notlar gelir bunlar ticari şirket her şeye dolar olarak bakar

  • Sefa yildirım..05 Kasım 2016 09:38

    Pazartesi büyuk oyuna hazır olun... Mal çakma operasyonu olabilir.

  • galaxy05 Kasım 2016 00:52

    hiçbir etkisi olmaz altarafı görünümü durağan yapmışlar notumuz çöp seviyesinde 8 kasım abd seçimleri piyasaların yönünü belirleyecektir

  • Osman Erfidan04 Kasım 2016 23:13

    Düşen bir borsanın ardından nihayet iyi bir haber belki pazartesi tepkileri oynarız. ytd.

  • KARTALAĞABEYLİ04 Kasım 2016 23:11

    BİLDİĞİNİZ ARACI KURUM VARMI? PORTFÖY YÖNETİMİ İÇİN İLKOKUL MEZUNU AYLIK 2500 DOLARA ELEMAN ARAYAN..:)) ÇALIŞIRIM HİÇ SORUN YOK..:))

  • KARTALAĞABEYLİ04 Kasım 2016 23:09

    YAVV BU ÜLKEDE İLKOKUL MEZUNU OLDUĞUM İÇİN KENDİMLE GURUR DUYMAYA AKABİNDE ÖVÜNMEYE BAŞLADIM..:))

  • KARTALAĞABEYLİ..BU ÜLKENİN İŞ İ ZOR04 Kasım 2016 23:02

    bır ülke düşünün bu ülkenin ünüversite mezunları bile sermaye araçlarında yatırım yaparken kendi bilgi ve tecrübesini değilde kendisinden daha bilgili tecrübeli yatırımcıların yatırımlarını tavsiyelerini baz alsın ve yatırımlarında başarılı olmaya çalışsın TEMBELLİĞİN BU KADARINA DA PES DOĞRUSU BİLGİ VE TECRÜBESİNİ GELİŞTİRMEKDENSE

  • KARTALAĞABEYLİ04 Kasım 2016 22:58

    bu ülkenin vatandaşın ve ekonomi yönetiminin iç dış borçu değil abd yı marsda yaşam olsa mars bile kalkındırır..teknolojide atak yaptırır orta vadede mars gezegeni türkiye ekonomisinden daha olumlu olur

  • KARTALAĞABEYLİ04 Kasım 2016 22:51

    BEN BİLE ANLADIM BU ÜLKENİN KREDİ NOTUNUN YÜKSELMESİ İÇİN NE GEREKLİ OLDUĞUNU İLKOKUL MEZUNU SERMAYE ARAÇLARINDA YATIRIM YAPAN KENDİ SERMAYESİNİ YÖNETEN BAŞARILI OLMAYA ÇALIŞAN KİŞİ OLARAK..YUHH ARTIK BU KADAR SACMALIK OLMAZ DİYORUM BIR ÜLKENİN KREDİ NOTU KONULARI BAZ ALINDIĞINDA SACMALIKLAR

  • KARTALAĞABEYLİ04 Kasım 2016 22:35

    BU ÜLKEDE YABANCI YATIRIMCININ PARA AKIŞININ YERLİ VATANDAŞIN VE EKONOMİ YÖNETİMİNİN BORÇ YÜKÜNE DAYALI PARA AKIŞI OLDUĞUNUN HALA FARKINDA OLMAYAN VARMI AKABİNDE İTHALATA DAYALI BORÇ YÖNETİMİ.. BU BAĞLANDA KREDİ NOTUNUN DEĞİLDE GÖRÜNÜMÜNÜN YÜKSELTİLMESİ NORMAL

  • KARTALAĞABEYLİ04 Kasım 2016 22:32

    BU ÜLKENİN KREDİ NOTUNUN DÜŞMESİ İÇİN TARIM HAYVANÇILIK TEKSTİL TURIZM =YANSANAYİ / YERLİ ÜRETİME DAYALI SANAYİ X BANKAÇILIK SEKTÖRÜ VE DIŞA ACILIM POLİTİKALARI VE GELİR DAĞILIMINDA ADALETSİZLİK SİYASİ VE EKONOMİK OLARAK GELİŞMESİ GEREKTİĞİNİN FARKINDA OLMAYAN VARMI?

  • Alp Cihan04 Kasım 2016 22:17

    yabancıların hisse çıkmak için bir oyunu olabilirmi bu görünüm düzeltmesi cünkü not artısı degil bu sadece görünüm düzelmesi.

  • KALKAN04 Kasım 2016 22:02

    ülke hala yatırım yapılamaz statude, sadece daha kotuye gidemezsiniz denmis

  • KILIÇ04 Kasım 2016 21:40

    DÜNYANIN BİZDEN ZORDAKİ EKENOMİLERİNE BAKILIRSA BU NOT DÜŞÜK DAHA YÜKSEK NOT VERİLMELİ AMA DOST DEGİLLER.

  • Velhasıl04 Kasım 2016 21:37

    İyi haber. Ama biz bu kredi derecelendirme kuruluşu ile anlaşmalı değiliz... Yani verdiği kararlar yatırımcıları bağlamıyor. Böyle güzel bir haberi Fitch'ten bekliyoruz. Umarım gelir.

  • yorum04 Kasım 2016 20:54

    yukarıdan satılan mallar yerıne konuldu hemen ıyı haber

  • Mahallenin Delisi04 Kasım 2016 20:54

    USD'de sabah sel yapanların patladı şimdi buy yapanların hesapları patlayacak.

  • KARTALAĞABEYLİ04 Kasım 2016 20:20

    HAHAAAA.:)) BU NEE YAVV..)) ZAHMET OLMUŞ TEŞEKKÜRÜ BORÇ BİLİRİZ..:))SAYGILAR TEŞEKKÜRLER..:)) BUNDAN SONRA BÖYLE...KISAORTA VADENİN DİP SEVİYESİNDE KREDİ NOTU GÖRÜNÜMÜ NEGATİFDEN DURAĞAN A YÜKSELTİLİR..:))..TEŞEKKÜRLER

  • eyyp197804 Kasım 2016 19:49

    ohanaya yani bunedir oğlum...................