E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarS&P: ZENGİNLERİN NOTU DÜŞMEZ ---

S&P: ZENGİNLERİN NOTU DÜŞMEZ

S&P: ZENGİNLERİN NOTU DÜŞMEZ
21 Nisan 2010 - 09:02 borsagundem.com

Standard & Poor's yüksek gelirli ülkelerin kredi notlarının not skalasının üst seviyelerinde kalmaya devam edeceği konusunda rahat olduğunu açıkladı.

İngiltere, İspanya ve hatta ABD gibi önde gelen ekonomilerinin borçlanma sorunlarına ilişkin spekülasyonlar artarken kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's yüksek gelirli ülkelerin kredi notlarının not skalasının üst seviyelerinde kalmaya devam edeceği konusunda rahat olduğunu açıkladı. Yaşanan finansal kriz gelişmiş ülkeleri gelişmekte olanlardan daha fazla etkiledi özellikle ABD, İngiltere ve Almanya krizden Çin Hindistan ve Brezilya gibi gelişen ülkelere kıyasala krizden daha olumsuz etkilendi. Bu bozulma hem ekonomik performans hem de borçlanma dinamiklerinde kendini gösterdi. Bununla birlikte S&P'nin dün yayınladığı raporda bu durumun geçici olduğu ve g20'nin yüksek gelirli ülkelerinin notunu etkileyecek boyutlara varmayacağı ifade edildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)