E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​S&P'den ABD'ye mali tedbir uyarısı---

​S&P'den ABD'ye mali tedbir uyarısı

​S&P'den ABD'ye mali tedbir uyarısı
13 Kasım 2013 - 19:13 borsagundem.com

S&P: Uzun vadeli mali tedbirler alınmazsa dengesizliklerin artabilir

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P) ABD Kongresi'ndeki bütçe görüşmelerinin ekim ayındakinden daha ılımlı geçeceğine işaret ederken, uzun vadeli mali tedbirlerin alınmaması halinde dengesizliklerin artabileceği uyarısında bulundu.
S&P analistlerinin ABD'ye ilişkin hazırladığı "Önümüzdeki kongre bütçe görüşmeleri ABD kredileri için büyük önem taşıyor" başlıklı raporda, "Federal Hükümete finansman sağlama ve borç tavanını yükseltme üzerinde yaşanan siyasal gerilim, muhtemelen yeniden başlayan görüşmelerin son tarihine kadar gündemde kalacak, ancak S&P bu görüşmelerin ekim ayındaki görüşmelerden daha ılımlı gerçekleşmesini bekliyor" ifadeleri yer aldı.

Raporda şunlar kaydedildi:
"Washington'da ekim ayında varılan son anlaşma mali sorunlarda uzun dönemli belirsizliğe cevap verme konusunda çok az işe yaradı ve gelecek dönemde yeni önlemler alınmazsa dengesizliklerin birkaç yıl içinde tekrar büyümesini bekliyoruz.
Biz, hem gelecekte yaşanacak politik tıkanmanın borçlananların kredi kabiliyetine zararı olup olmadığını hem de Federal Hükümetin harcama kesintisinin finansal piyasalara ve reel ekonomiye etkilerinin boyutuna değer biçiyoruz. Ekonomistlerimiz, ekim ayındaki hükümet kapanmasının ABD'nin 2013 yılı 4. çeyreği Gayrisafi Yurtiçi Hasılası'nda yüzde 0,6 oranında azalmaya neden olduğunu, bir başka deyişle ekonominin önceki beklentimizden 24 milyar dolar daha az büyüyeceğini öngörüyor.
Bu bilgiler ışığında biz 2013 yılı büyüme beklentimizi 1,7'den 1,6'ya düşürdük. Yeni mali çıkmaz ekonomi kapasitesini, gelirleri ve aktif kalitesini zarara uğratabilir, ama finansal kuruluşların derecelendirmesine etkisi sınırlı olur. Ekonomik ortam için beklentiler ise ılımlı."

S&P, ABD'nin kredi notunu Ağustos 2011'de ülkenin borç tavanına ilişkin tartışmaların sonuca bağlanamadığı gerekçesiyle "AAA"dan "AA+"ya indirmişti.
Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch de ABD'nin "AAA" olan kredi notunu borçlanma sınırı üzerine gerçekleştirilen kongre görüşmelerinde bir sonuca varılamaması nedeniyle 15 Ekim'de negatif izlemeye almıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)