E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaS&P'den Çin'e not!---

S&P'den Çin'e not!

S&P'den Çin'e not!
12 Haziran 2014 - 10:55 borsagundem.com

Kredi derecelendirme kurului S&P, Çin'in notunu teyit etti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Çin'in uzun ve kısa vadeli kredi notlarını, 'durağan' görünüm ile AA-/A-1+ olarak teyit etti. 
Sağlam büyüme görünümü, güçlü dış varlık pozisyonu ve göreceli olarak sağlıklı mali profilin Çin'in kredibilitesini destekleyen faktörler olduğunu belirten S&P, bu güçlü yanların, Çin'in 
düşük orta-gelir ekonomisi olmasından, sınırlı şeffaflıktan ve hükümekin ekonomik aktivitelere aşırı katılımından kaynaklı zayıflıkları dengelediğini vurguladı. 
S&P, 'durağan' görünümün Çin'in sürdürülebilir güçlü büyümeyi devam ettirmek için daha piyasa odaklı bir ekonomi haline gelme ve yönetişimi güçlendirme yönünde reform yapacağı beklentilerini yansıttığını ifade etti. 
S&P, Çin'in daha piyasa odaklı bir ekonomi haline gelme yolunda reformları gerçekleştirmesi halinde notun yükseltilebileceğini belirtirken, reform çabalarının başarısız olması halinde not 
indirimi gelebileceğini vurguladı. 
Yayınladığı raporda Çin'in güçlü net dış vcarlık ve sağlıklı mali pozisyonunu gelecek 3 yılda devam ettirmesini beklediğini, bununla birlikte kredilerde hızlı büyümenin ülkenin finansal 
sisteminde düzeltme riskini artırdığını da ifade eden S&P şirketlerin yüksek kaldıraç kullanımının parasal tedbirleri sınırladığını belirtti.
S&P, bu ortama rağmen Çin ekonomisinin kişi başına milli gelirde 2014-2017 döneminde yıllık ortalama yüzde 6,6 büyüme göstermesini beklediğini, bunun aynı gelir seviyesindeki ülkelere göre daha hızlı bir büyüme olduğunu da vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)