E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiS&P'den flaş Türkiye açıklaması---

S&P'den flaş Türkiye açıklaması

S&P'den flaş Türkiye açıklaması
07 Ağustos 2015 - 19:17 borsagundem.com

S&P'den yapılan açıklamada siyasi belirsizliğin Türk ekonomisinde büyümeyi olumsuz etkileyeceği ifade edildi

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in açıklaması öncesi, siyasi belirsizliğin etkilemeye devam ettiği Türk ekonomisine ilişkin kısa bir değerlendirme Standard & Poor's'dan geldi.

S&P'den yapılan açıklamada iki aydır hükümet kurulamasının ortaya çıkardığı siyasi belirsizliğin Türk ekonomisinde büyümeyi olumsuz etkileyeceği ifade edilirken, şiddet olaylarının olumsuz etkilerine işaret edildi.

S&P analisti Aarti Sakhuja'nın değerlendirmesinde, Türkiye'deki şiddet olaylarının artması halinde kamu maliyesini de etkileyebileceği belirtilirken, bunun da kredi notu üzerinde olumsuz etkileri olabileceği kaydedildi. Analizde erken seçim çağrısı yapılması halinde bunun tek başına endişe yaratmayacağı, ancak yüksek olan siyasi belirsizliği sürdüreceği belirtildi. Fed'in faiz artırması halinde azalma yaşanabileceği kaydedilen döviz girişlerinde yavaşlama veya tersine dönüşün ciddi sonuçlara yol açabileceği, değerlendirmedeki tespitlerin arasındaydı.

Açıklamada bu yıl yüzde 17'ye yakın değer kaybı yaşayan Türk Lirası'na ilişkin tespitler de yer aldı. TL'ye ilişkin  "Kurdaki volatilite tüketici güveninde ve enflasyonda bozulmaya neden olabilir" denildi.

Açıklamadaki diğer tespitler şöyle:

- Türk bankalarının dış kaldıracı oldukça yüksek durumda ve borç vadeleri oldukça kısa

- Petrol fiyatlarındaki düşüş Türkiye'nin dış finansman ihtiyacını bir noktaya kadar azaltsa da, bu tek başına cari açığın fonlama kabiliyetini geliştirmiyor

- Türkiye'nin benzer ülkelere göre zayıf dış yatırım profili, yüksek borçluluğu ve toplam dış borca göre yüksek olan kısa vadeli dış borç oranı, ülkeyi değişen küresel fonlama iklimine karşı kırılgan hale getiriyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • munci08 Ağustos 2015 01:21

    14 parti bir araya geldi %38 oy aldı, tek kişi dediğiniz adam %52 oy aldı. 21 milyon oy alan birini hedefe koyup sırf ona inat pkk yı bile destekler hale gelen müptezeller laf kalabalığı yapmasın.

  • Gelecek korkusu07 Ağustos 2015 20:44

    Tek kişinin inadı yüzünden sana kadar görülmemiş bir kriz ve neticesinde iç savaş açlık sefalet ve bölünme olacağı muhakkak dur diyecek halk o da bir bölümü aldığı yardım kesilecek korkusu yasiyor halbuki Suriye gibi olursak ne yardım nede can güvenliğinin olmadığını düşünen çok az kişi var

  • Ekonomist07 Ağustos 2015 19:41

    Sarıyer de yalı alan ekonomi bakanımız olduktan sonra bize olmaz.