E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaS&P'den şok seçim açıklaması---

S&P'den şok seçim açıklaması

S&P'den şok seçim açıklaması
18 Haziran 2015 - 10:21 borsagundem.com

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye'nin içinde bulunduğu siyasi karmaşayı raporladı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard And Poors, Türkiye'deki siyasi belirsizlerin birkaç ay boyunca süreceğini düşünüyor.
S&P, Türkiye'de hükümet kurmanın gecikmesi ve erken seçimlere gidilmesi durumunda belirsizliklerin yıl sonuna kadar süreceğine inanıyor.
S&P, Türkiye'deki parlamento seçimlerinin kredi notuna bir etkisi olmadığını ve raporda yapılan yorumların nota yönelik değişiklik veya teyit olarak algılanmaması gerektiğini de belirtti.
S&P, Seçim sonucunun yargı, finansal düzenleyiciler ve Merkez Bankası üzerindeki baskıyı azaltabileceğini belirtti.
S&P, koalisyon oluşması durumunda politikaların öngörülebilirliğinin kısmen Bakanlar Kurulu'nda yapılacak atamalara bağlı olacağını ifade etti.
S&P'nin açıklamasında, erken seçim durumunda yatırımların gecikmesi ihtimalinin büyüme üzerinde baskı yaratabileceği belirtildi.
S&P, Türk Lirası'ndaki oynaklığın tüketici güveni ve enflasyon üzerinde etki yaratabileceği, bu yönde gelişmelerin mali performans ve borç dinamiklerini zayıflatması durumunun da not indirimine yol açabileceğini kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)