E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaS&P'den Türkiye açıklaması---

S&P'den Türkiye açıklaması

S&P'den Türkiye açıklaması
28 Nisan 2014 - 15:24 borsagundem.com

S&P, Türkiye'deki ekonomik ilerlemelere ilişkin açıklamalarda bulundu

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye'de blue chip yşirketlerinin politik ve ekonomik belirsizlikler süreçleri ile başarıyla başa çıktıklarını, bu şirketlerin ülkedeki cari şartlar ile başa çıkmak için donanımlı olduklarını bildirdi. 
S&P'nin Doğu Avrupa, OrtaDoğu ve Afrika bölge başkanı Zeynep Holmes yaptığı değerlendirmede, "Not verdiğimiz Türk şirketlerinin çoğu lirada devalüasyona hazırdı, ekonomik belirsizlikler ışığında ihtiyatlı olmaya devam ediyorlar ve herhangi bir yurtizi riske karşıoperasyonlarını çeşitlendirmeye devam ediyorlar. Bizim görüşümüze göre, not verdiğimiz Türk finans-dışı şirketleri için ana risk, cari işlemler açığının azaltılması ve kontrol altında tutulması için TCMB ve BDDK tarafından uygulanan planların kredilerde büyümenin beklenenden daha yüksek şekilde yavaşlamasına yol açması. Yönetimsel konularda 
gelişen bir endişe, özellikle gelirlerini kamu altyapı projemehlerinden yaratan şirketler için" ifadelerine yer verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fatih29 Nisan 2014 00:16

    yüzde 65i yabancının elindeyse borsan, bu kurulusları dikkate almak zorundasın.neticede bunlar yön veriyor alım satıma. iyi haber pompalıyorlarsa bilinki yabancı çakacaktır.

  • Berkay28 Nisan 2014 21:29

    kREDİ DERECECENLENDİRME ŞİRKETLERİNİN TÜRKİYEDE İTİBARLARI KALMAMIŞTIR, KİMSE İPLEMİYOR ARTIK BU DÜZENBAZ OYUNCULARI