E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaS&P'den Türkiye piyasası için 'endişe verici' yorumu---

S&P'den Türkiye piyasası için 'endişe verici' yorumu

S&P'den Türkiye piyasası için 'endişe verici' yorumu
13 Ekim 2017 - 09:05 borsagundem.com

S&P Kredi Notları Global Şefi Kraemer, "Gelişmekte olan piyasalarda endişe verici bir trend var, Türkiye ve Güney Afrika başlıca örnekler" dedi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global Ratings, çok sayıda gelişmekte olan ekonominin, özellikle de Türkiye ve Güney Afrika'da, egemen bilançolarını temizlemekte global likiditenin avantajlarını tam olarak kullanamadıklarını bildirdi.

S&P Global'in ülke kredi notları global şefi Moritz Kraemer, "Birçok hükümet bu kolay fonlama döneminde gözlerini makroekonomik istikrar konularından ayırarak daha kısa zamanda yurt içinde siyasi ödülü olan politikalara yöneldiler" diye konuştu.

Bu yurt içi siyasi riskin, gevşek fonlama şartları fırsatını kaldıraç ve borç azaltmak için kullanmayan çok sayıda gelişmekte olan ülkede mevcut olduğunu ifade eden Kraemer, "Türkiye ve Güney Afrika bu trendin iki önemli örnekleri" açıklamasında bulundu.

Ayrıca Kraemer, Fed ve ECB kolay paranın musluklarını yavaş yavaş kapattıkça gelişmekte olan piyasaların daha fazla baskı ile karşı karşıya kalmalarının beklendiğini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Inandık.3mr313 Ekim 2017 22:14

    Inandırıcılığınız kalmadı ki batan ülkelerin notu yatırım yapılabilir seviyede kaldı buna ne diyeceksiniz.

  • bu dünyalı biri13 Ekim 2017 16:09

    vergilerin artmasının nedeni ekonominin iyiye gitmesidir, yoksa tersimiydi? ne dersiniz trolcuklar.

  • kadir gülleci13 Ekim 2017 12:56

    TÜRKİYE EKONOMİSİ İYİ GİTMİYOR, EN BÜYÜK SEBEBİ ÜRETİP SATAMAMAMIZ.TÜKETİME DAYALI EKONOMİLERDE BÜYÜME SANALDIR.TEŞVİKLERLE BÜYÜME DE SANALDIR.

  • E.Göy13 Ekim 2017 12:19

    DÖVİZ FAİZLERİ ÇOK DÜŞÜK İKEN KULLANILAN DÖVİZ KREDİLERİYLE MİLLİ OTOMOBİL/TANK/HELİKOPTER/GEMİ FABRİKALARI KURULSA VESTEL/ARÇELİK GİBİ TEKNOLOJİK ÜRÜNLER ÜRETEN ŞİRKETLERİMİZ KAPASİTELERİNİ ARTTIRMAK İÇİN DÜŞÜK FAİZLİ KREDİYLE DESTEKLENSE BUGÜN DIŞ TİCARET FAZLAMIZ OLURDU GEÇTİ DÜŞÜK FAİZLİ DÖVİZİN PAZARI

  • HASAN PAŞA13 Ekim 2017 09:49

    Demek ki iyi yoldayız.

  • Taner13 Ekim 2017 09:34

    Daha 2 gün önce 2,5 den 5,1 yükseltilen büyüme oranımız mı kaygı verici? S&P yine ABDnin psikolojik askeri olmaya devam ediyor

  • wers13 Ekim 2017 09:19

    iyi yorum yapsalar şaşırırdım

  • gonca13 Ekim 2017 09:19

    s&P amerikanın taşeronuyum dercesine sübjektif bir yorum yapmış. Türkiye büyüyor milli gelir artıyor kamu borcu min a inmiş bunlar gazel okuyor...