E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıSpekülatörler altına farklı yaklaşıyor---

Spekülatörler altına farklı yaklaşıyor

Spekülatörler altına farklı yaklaşıyor
17 Mayıs 2011 - 08:51 borsagundem.com

Soros, fiziki altın varlıklarının büyük çoğunluğunu elinden çıkarırken, Paulson altındaki rallinin süreceği düşüncesiyle altını tuttu

George Soros, içinde fiziki altın bulunduran SPDR Gold Trust ve iShares Gold Trust fonlarındaki hisselerinin çoğunluğunu sattı ve onların yerine maden şirketleri Freeport-McMoRan Copper & Gold Inc. ve Goldcorp Inc.'ten hisse satın aldı.
SPDR Gold Trust'taki 49,400 adet fon hissesini satarak şirkete ait hisselerinin yüzde 99'unu elinden çıkaran Soros, iShares Gold Trust'taki tüm hisselerini satarken, Nova Gold Resources Inc. ve Kinross Gold Corp.'taki varlıklarını da azalttı.
ABD'nin SPK'sı SEC'in açıkladığı verilere göre milyarder yatırımcı 301,300 adet Freeport-McMoRan ve 7,600 adet Goldcorp hissesi satın aldı.
Soros elindeki altın cinsinden varlıkları azaltırken, Paulson&Co.'nun sahibi John Paulson ise SPDR Gold Trust'taki 31.5 milyon hissesini tutarak, Barrick Gold Corp. ve Gold Fields Ltd.'dan yeni alımlar yaptı.
Altında 10 yıldır yaşanan yükseliş, yatırımcıları hisse ve tahvillerden daha yüksek getirisi olan ve dövize alternatif olan bu yatırımlara yönlendirdi. Altındaki ralli, SPDR ve iShares gibi içinde fiziki altın bulunduran şirketlerdeki ETF alımlarını Aralık ayında rekor seviyeye taşıdı.
Hızlanan enflasyon, Avrupa'daki borç krizi, Ortadoğu'daki gerginlikler ve düşük dolar, altın fiyatlarını yükseltti. Altının onsu 2 Mayıs'ta 1,577.57 dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkmıştı. Ancak 13 Mayıs itibariyle altın ETF'leri zirveden yüzde 3.6 gevşedi.
Soros'un sözcüsü Michael Vachon, milyarder yatırımcının altın satışlarına ilişkin açıklamada bulunmadı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)