E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSPK, ADESE hissesinde 2 kişiyi yakaladı: Suç duyurusu kararı---

SPK, ADESE hissesinde 2 kişiyi yakaladı: Suç duyurusu kararı

SPK, ADESE hissesinde 2 kişiyi yakaladı: Suç duyurusu kararı
23 Ağustos 2024 - 22:31 borsagundem.com

SPK, ADESE hissesindeki işlemleri nedeniyle Enes Kıvrak ve Umut Utkan hakkında suç duyurusunda bulundu. Kurul ayrıca Enes Kıvrak'a 2 yıl işlem yasağı getirdi

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), yürütülen incelemeler neticesinde usulsüz işlemleri nedeniyle 2 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu ve söz konusu kişilerden birine işlem yasağı getirdi.

Haftalık SPK bülteninde yer alan bilgilere göre, Kurul'un incelemelerinde Adese Gayrimenkul Yatırım (#ADESE) pay piyasasında gerçekleştirdikleri işlemler nedeniyle Enes Kıvrak ve Umut Utkan isimli kişilere, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun 107. maddesinin birinci fıkrası kapsamında işlem yapılmak üzere, Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

Kıvrak'a 2 yıl işlem yasağı getirildi

Kurul buna ek olarak, yine ADESE hisselerindeki işlemleri nedeniyle Enes Kıvrak'a borsa ve teşkilatlanmış diğer piyasalarda 2 yıl işlem yapma yasağı uygulanmasını kararlaştırdı.

Sermaye Piyasası Kanunu Madde 107/1

ADESE hissesinde iki isim hakkında suç duyurusuna konu olan ilgili kanun maddesinde "İşlem Bazlı Piyasa Dolandırıcılığı" başlığı adı altında "İşlem bazlı piyasa dolandırıcılığı 6362 sayılı SPKn'nun 107 nci maddesinin birinci fıkrasında (107/1) düzenlenmiştir. Bu düzenleme uyarınca; "sermaye piyasası araçlarının fiyatlarına, fiyat değişimlerine, arz ve taleplerine ilişkin olarak yanlış veya yanıltıcı izlenim uyandırmak amacıyla alım veya satım yapanlar, emir verenler, emir iptal edenler, emir değiştirenler veya hesap hareketleri gerçekleştirenler" hakkında 3 yıldan 5 yıla kadar hapis ve beş bin günden on bin güne kadar adli para cezası verileceği, ancak bu suçtan dolayı verilecek olan adli para cezasının miktarının suçun işlenmesi ile elde edilen menfaatten az olamayacağı hükme bağlanmıştır" ifadeleri yer alıyor.

SPK'dan onay çıktı: Borsaya 2 yeni şirket geliyorSPK'dan onay çıktı: Borsaya 2 yeni şirket geliyor

 

SPK'dan halka açık 6 şirketin bedelsizine onaySPK'dan halka açık 6 şirketin bedelsizine onay

 

SPK 29 izinsiz foreks sitesi hakkında hukuki işlem başlattıSPK 29 izinsiz foreks sitesi hakkında hukuki işlem başlattı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 1,93
En Yüksek: 1,92
En Düşük: 1,88
Değişim -0,52 %
FK: 0,00
PD / DD: 0,20
İşlem Hacmi 38.274.554
Toplam Adet: 19.738.853
Ağırlıklı Ort.: 1,98
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)