E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSPK anketi açıklandı---

SPK anketi açıklandı

SPK anketi açıklandı
07 Mayıs 2014 - 19:24 borsagundem.com

SPK anketine göre, aylık beklentilerde katılımcıların yüzde 47'si BIST-100 endeksinde önemli bir değişim beklemiyor

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) 2014 Nisan ayı anketine göre, aylık beklentilerde katılımcıların yüzde 47'si BIST-100 endeksinde önemli bir değişim beklemiyor. Ankette, BIST 100 endeksinde yükseliş bekleyen katılımcıların oranı ise yüzde 45 olarak gerçekleşti.

SPK'nın 213 üst düzey yöneticisi tarafından yanıtlanan 2014 Nisan ayı beklenti anketine göre, gösterge bono faiz oranına ilişkin olarak katılımcıların yüzde 62'si gelecek ay değişim öngörmezken, yüzde 50'si gelecek altı ay ve yüzde 35'i yıllık dönem için değişim beklemiyor.

Dolar ve euroya ilişkin sonuçlar bir önceki dönem anket sonuçları ile karşılaştırıldığında aylık dönemde yükseliş bekleyen katılımcıların oranının gerilediği, düşüş bekleyen katılımcıların oranının ise yükseldiği görüldü.

Katılımcıların yüzde 56'sı dolara ilişkin olarak gelecek ay değişim beklemezken, altı aylık ve yıllık dönemler için değişim beklemeyen katılımcıların oranı sırasıyla yüzde 44 ve yüzde 37 olarak belirlendi. Yıllık dönem için en yüksek beklenti yüzde 48 ile artış yaşanacağı yönünde gerçekleşti.

Katılımcıların yüzde 57'si gelecek ay euroda değişim beklemiyor
Katılımcıların yüzde 57'si gelecek ay, yüzde 47'si gelecek altı ay ve yüzde 35'i gelecek bir yılda euroda değişim beklemediğini bildirdi. Artış bekleyen katılımcıların oranı aylık, 6 aylık ve yıllık dönemler için sırasıyla yüzde 12, yüzde 34 ve yüzde 44 olarak gerçekleşti. 

Aylık beklentilerde katılımcıların yüzde 47'si BIST-100 endeksinde önemli bir değişim beklemezken, artış bekleyen katılımcıların oranı yüzde 45 oldu. 

Altı aylık dönemde katılımcıların yüzde 46'sı değişim beklemedikleri yönünde görüş bildirirken, yıllık dönemde artış beklentisine sahip katılımcılar yüzde 44 olarak gerçekleşti. Sonuçlar bir önceki dönem anket sonuçları ile karşılaştırıldığında aylık dönemde yükseliş bekleyen katılımcıların oranının yüzde 20'den yüzde 45'e yükseldiği, düşüş bekleyen katılımcıların oranının ise yüzde 32'den yüzde 8'e gerilediği görüldü.

Ankete göre, VİOP işlem hacmine yönelik olarak katılımcıların yüzde 59'u gelecek ay değişim beklemezken, gelecek 6 ay ve bir yıl için artış bekleyen katılımcıların oranı sırasıyla yüzde 45 ve yüzde 55'e ulaştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)