E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSPK beklenti anketinde BİST için değişim beklenmiyor---

SPK beklenti anketinde BİST için değişim beklenmiyor

SPK beklenti anketinde BİST için değişim beklenmiyor
08 Ağustos 2017 - 08:17 borsagundem.com

SPK'nın anketine katılan katılımcıların yüzde 57’si önümüzdeki ay ve yüzde 45’i önümüzdeki altı ay BIST-100 endeksine ilişkin olarak önemli bir değişim beklemiyor

Sermaye Piyasası Kurulu Beklenti Anketinde katılımcıların %57’si önümüzdeki ay ve %45’i önümüzdeki altı ay BIST-100 endeksine  ilişkin olarak önemli bir değişim beklemezken, yıllık dönemde artış  bekleyen katılımcıların oranı %42 olarak gerçekleşti.
SPK Temmuz ayına ilişkin Beklenti Anketini yayınladı.
Buna göre, gösterge bono faiz oranına ilişkin olarak  katılımcıların %68’i önümüzdeki ay değişim beklemezken, önümüzdeki  altı ay ve bir yıl için artış bekleyen katılımcıların oranı sırasıyla
%40 ve %43 olarak gerçekleşti.

Ankette şu sonuçlar ortaya çıktı:

"Katılımcıların %63’ü ABD dolarına ilişkin olarak önümüzdeki ay  değişim beklemezken, önümüzdeki altı ay ve bir yıl artış bekleyenler  çoğunlukta olup, bu yönde görüş bildiren katılımcıların oranı  sırasıyla %59 ve %63 olarak gerçekleşmiştir.
Euro’ya ilişkin olarak katılımcıların %64’ü önümüzdeki ay değişim  beklemezken, önümüzdeki altı ay artış bekleyen katılımcıların oranı %62, önümüzdeki bir yıl artış bekleyen katılımcıların oranı ise %70’e  ulaşmıştır.
Katılımcıların %57’si önümüzdeki ay ve %45’i önümüzdeki altı ay BIST-100 endeksine ilişkin olarak önemli bir değişim beklemezken,  yıllık dönemde artış bekleyen katılımcıların oranı ise %42 olarak  gerçekleşmiştir.
BIST pay piyasası işlem hacmine ilişkin olarak katılımcıların %64’ü önümüzdeki ay, %48’i önümüzdeki altı ay değişim beklemezken,  yıllık dönemde artış bekleyen katılımcıların oranı %45 olarak  gerçekleşmiştir.
Halka açılacak şirket sayısına ilişkin olarak katılımcıların %74’ü  önümüzdeki bir ay, %54’ü önümüzdeki altı ay, %45’i önümüzdeki bir yıl  için değişim beklememektedir.
Özel sektör borçlanma araçlarının ihracına ilişkin olarak  katılımcıların %65’i önümüzdeki ay değişim beklemezken, altı aylık ve  yıllık dönem için koşullarda iyileşme beklentisi ağırlık kazanmış, bu  yönde görüş bildiren katılımcıların oranı sırasıyla %54 ve %60 olarak  gerçekleşmiştir.
Katılımcıların %63’ü önümüzdeki ay, %47’si önümüzdeki altı ay ve %40’ı önümüzdeki bir yıl yabancı yatırımcı oranına ilişkin olarak  önemli bir değişim beklememektedir.
Reel kesimin yurtdışı borçlanma durumuna ilişkin olarak  katılımcıların %57’si önümüzdeki ay değişim beklemezken, altı aylık ve  yıllık dönem için artış bekleyen katılımcıların oranı sırasıyla %50 ve
%55 olarak gerçekleşmiştir.
BIST pay piyasası yatırımcı sayısına ilişkin olarak katılımcıların %63’ü önümüzdeki ay %54’ü önümüzdeki altı ay için değişim  beklememektedir. Önümüzdeki bir yılda artış bekleyen katılımcıların  oranı ise %46’ya ulaşmıştır.
BIST kıymetli madenler ve taşlar piyasası işlem hacmine ilişkin  olarak katılımcıların %72’si önümüzdeki ay, %57’si önümüzdeki altı ay  değişim beklemezken, önümüzdeki bir yıl için artış bekleyen  katılımcıların oranı %48’e ulaşmıştır.
VİOP işlem hacmine yönelik olarak katılımcıların önümüzdeki ay %65’i ve önümüzdeki altı ay %46’sı değişim beklemezken, yıllık dönem  için artış bekleyen katılımcıların oranı %53 olarak gerçekleşmiştir.
Yatırım fonları net aktif değerine ilişkin olarak katılımcıların %63’ü önümüzdeki ay değişim beklemezken, artış bekleyen katılımcıların  oranı altı aylık dönem için %46 ve yıllık dönem için %54 olarak  gerçekleşmiştir.
Emeklilik fonları net aktif değerine ilişkin katılımcıların %49’u  önümüzdeki ay değişim beklemezken, %60’ı önümüzdeki altı ay ve %68’i  önümüzdeki bir yıl için artış beklediği yönünde görüş bildirmiştir.
Katılımcıların %67’si önümüzdeki ay ve %50’si önümüzdeki altı ay MKYO net aktif değerine ilişkin olarak değişim beklemezken, önümüzdeki  bir yılda artış bekleyen katılımcıların oranı %51 olarak  gerçekleşmiştir. "

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)