E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisSPK bilanço sürelerini kısaltıyor---

SPK bilanço sürelerini kısaltıyor

SPK bilanço sürelerini kısaltıyor
09 Mart 2013 - 22:49 borsagundem.com

Sermaye Piyasası Kurulu "Finansal Raporlama Tebliğ Taslağı" yayımlayarak kişi ve kuruluşların görüş ve önerisine açtı

SPK'dan yapılan açıklamaya göre, hazırlanan ''Finansal Raporlama Tebliği Taslağı'' Kurul'un internet sitesinde yayımlanarak 22 Mart 2013 tarihine kadar ilgili kişi ve kuruluşların görüşüne açıldı. Açıklamada Finansal Raporlama Tebliği Taslağı'nda temel olarak, işletmelerin finansal raporlarında, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu tarafından yayımlanacak ''Türkiye Muhasebe/Finansal Raporlama Standartları''nın esas alınmasının zorunlu tutulduğu belirtildi.
''İşletme'' tanımının, yatırım fonları ile konut finansmanı ve varlık finansmanı fonları dışında kalan tüm ihraççılar ve sermaye piyasası kurumlarını kapsayacak şekilde genişletildiğinin ifade edildiği açıklamada, ''Böylelikle sermaye piyasasında finansal raporlamaya ilişkin ikincil düzenlemelerde yeknesaklık sağlanmıştır. Finansal raporların kamuya açıklanmasında süreler kısaltılmış, yatırımcıların şirketlerin finansal sonuçları hakkında daha hızlı bilgi almaları sağlanmıştır'' denildi.
Yönetim kurulu yıllık ve ara dönem faaliyet raporlarında bulunması gereken asgari unsurların yeniden düzenlendiği bildirilen açıklamada, tebliğ taslağında finansal raporların, finansal raporlama standartlarına ve Tebliğ hükümlerine uygun olarak hazırlanmasından, sunulmasından ve gerçeğe uygunluğu ile doğruluğundan esas olarak işletmelerin sorumlu tutulduğu; yönetim kurullarının sorumluluğu, kusurları ile sınırlandırıldığı kaydedildi.
Açıklamada ayrıca ''İşletmelerin yönetim kurulları üyeleri arasından en az bir üyenin finansal raporlamadan sorumlu yönetim kurulu üyesi olarak seçilmesine ve finansal raporlara ilişkin sorumluluk beyanının bu üye ile birlikte işletme genel müdürü veya finansal raporlamadan sorumlu işletme yetkilisi tarafından birlikte imzalanmasına ilişkin düzenleme yapılmıştır'' ifadelerine yer verilirken finansal raporların ve bağımsız denetim raporlarının, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu'nda yapılan değişikliklere paralel olarak Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi'nde ilanı zorunluluğunun kaldırıldığı, bunun yerine sadece Borsa ve Kurula bildirim ve işletmelerin internet sitelerinde ilan yükümlülüğü getirildiği vurgulandı.
Borsada işlem görmesi 30 iş gününden fazla süre ile durdurulan ve borsa kotundan sürekli olarak çıkarılan ve/veya tasfiye halinde bulunan işletmeler ile faaliyetleri geçici durdurulan sermaye piyasası kurumlarının finansal raporlama yükümlülüklerine ilişkin muafiyet kurallarının da düzenlendiği dile getirilen açıklamada ''Finansal Raporlama Tebliği Taslağı ile ilgili tüm kişi ve kuruluşlar görüş ve önerilerini 22 Mart 2013 tarihine kadar '[email protected]' adresine ya da Kurulumuza yazılı olarak gönderilebilirler'' denildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ali tutar11 Mart 2013 15:24

    bilanço açıklanıyor ama küçük yatırımcıya ne veriyor ona bakacaksın. nuhçm sermayesinin yarısı kadar kar açıklıyor. yatırımcıya % 2 temettü teklif ediyor. % 500 bedelsiz var vermiyor. zarardayız 60ç bin endekste almışız satamıyoruz. adamlar istediği gibi kıstırıyor.

  • adanalı11 Mart 2013 15:20

    süreyi boş ver. adamlar istediği gibi bilanço açıklıyor. bunları denetle lütfen. nttur 5 sene yüksek kar açıkladı. ben hisse aldım. zarar açıklamaya başladı. oteli yanmadı, gemisi batmadı. adamlar istediğini yazıyor. denetleyen yok.

  • ramazan10 Mart 2013 14:32

    MENDERES TEKSTİL örneği var.. geçen sene balnçoyu üç aylık dönemin nerdeyse son gününde açıklıyor.. onuda yanlış açıklıyor, ben yanlış blançodan % 20 zarar ediyorum. şirket aaa yanlış oldu pardon deyip yenisini gönderiyor. şirkete birşey olmuyor ama cezaa bana kesiliyor. sen çok yaşa spk..

  • yücel196610 Mart 2013 10:25

    Özsermaye sermayenin 10 katını geçtiği takdirde bedelsiz artırımı zorunlu olmalı. Sermayesi küçücük kalmış kocaman şirketler var.

  • yücel196610 Mart 2013 10:21

    Her şeyin elektronik olduğu bir dünyada yıllık bilançoların 3 ayı geçen sürede açıklanması hiç adil değil. Bence 3 aylık ve yıllık CİRO rakamlarını bilanço süresinden daha kısa bir sürede kamuya açıklamaları zorunlu hale getirilmeli. Şu kadar satış yaptık demeliler.

  • ejhfdh10 Mart 2013 09:17

    Şirketler geçmiş yıl karlarını biriktiriyorlar,spk hiç ses çıkartmıyor,,bedelsiz mecburi olmalı.

  • Küçük Yatırımcı10 Mart 2013 01:14

    Fazla ümitlenmeyin süreler hala çok uzun şu anda 8 hafta olan denetimden geçmiş konsolide bilançolar (6 ve 12 aylıklar) 7 haftada gelecek. Yani sadece 1 hafta uzatılıyor.Böyle saçmalık olmaz. Adamın yurtdışındaki ana şirketi konsolide bilanço açıklıyor, burdaki daha açıklayacak. Vergi beyannamesi 14 Şubatta veriliyor, konsolide ancak 14 nisanda gelecek. 14 nisan yılın neredeyse yarısı sayılır. Hem sonra neden hangi şirket ne zaman açıklayacak belli değil? Sen bekle bekle adam tam borsa düşerken bilanço yollasın gitsin senin beklenti güme. Soloda kar geldi diye sevin, konsolidede adam yazsın istediği kadar şüpheli alacak, yönetim gideri al sana zarar.

  • vatandaş09 Mart 2013 23:39

    birde zahmet olmazsa cezai müeyideyi hak ve hukuk gözetilerek yapılmalı. İmkb şirketlerinin yüzde doksanı yalan yanlış yönlendirici bilanço gönderiyorlar. LÜTFEN bilançoda 2 kere yamuk yapanı atın hapse...yeter yeter spk yeter

  • sea09 Mart 2013 12:39

    Nihayet akılları başlarına geldi.İlk üç aylık bilançolar açıklanması gerekirken yıl sonu bilançoları ancak geliyor.Böyle şey olmaz.

  • 09 Mart 2013 12:21

    2012 yılı bilançosu 2013 ün 3. ayında açıklanıyor,inşallah bu saçmalık biter.

  • cc09 Mart 2013 12:19

    Birde şu,vergi dairesi karı meselesi var,bu yatırımcıyı şaşırtmaktan başka hiçbir işe yaramıyorrr, misal vergi dairesi karı -3 milyon geliyor zarar diye satıyorsun 10 gün sonra gerçek bilanço geliyor 5 milyon kar!

  • Gerçek Yatırımcı09 Mart 2013 12:13

    Gerçekten muazzam olur bilanço kesim tarihi 31.12.2012 bilanço tam 3 ay sonra açıklanıyor ...3 sonra şirket belkide eriyip gidecek bu kadar uzun sürede dünyanın hiç bir ülesinde yoktu...Ama yine yeni SPK başkanını başta olmak üzere tüm kurul üyelerini bu yeni düzenlemeden ötürü tebrik ederim...

  • ÖRDEK SA09 Mart 2013 01:40

    YILLAR ÖNCE SPK YADA YAZMIŞTIM TINLAYAN OLMADI.ABD VE AVRUPADA MİLYAR DOLARLIK ŞİRKETLER KISA SÜREDE BİLANÇO AÇIKLARKEN BİZİM KÜÇÜCÜK ŞİRKETLER AYLARCA SÜRÜNDÜRÜYOR BİLANÇO YAYINLAMAYI.BU İŞİ YETKİLİLERE ANLATMAKTA AYRI BİR SORUN.....NİHAYET KRAL ÇIPLAKKKKKKKKKKKKKKKKK

  • m.k08 Mart 2013 23:39

    Insidere ne demeli.spk yatıyor bedavadan para aliyorlar.mango ranlo gsray dirit vs vs millet soyulup soğana cevrildi. Adamlar bedelsiz hisselere izin vermiyor.

  • 08 Mart 2013 21:26

    dünyada bilançolar bitiyor biz hala aylarca bunların bilançosunu bekliyoruz

  • 123408 Mart 2013 21:05

    amerikada şirketlerin bilançoyu açıklayacağı saat bile belli

  • erhan08 Mart 2013 20:41

    2012 yılının bilançosunu 4 ay sonra açıklıyorlar,böyle bir şey olur mu ya.ocağın 20 sinde açıklamaları lazım.