E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisSPK için kritik gün ---

SPK için kritik gün

SPK için kritik gün
28 Aralık 2012 - 15:29 borsagundem.com

Başkan ve kurul üyelerinin ismi bugün Başbakan’a gidiyor. Yasanın onayı için son gün Pazartesi

BORSAGUNDEM.COM
Türkiye Sermaye Piyasaları yeni kanunu Meclis'te yasalaşırken yaşanan yönetim değişikliğinde kritik sürece girildi. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı ve yeni atanacak kurul üyelerinin ismi bugün Başbakan Tayyip Erdoğan’ın masasına geliyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e gönderilen yeni yasanın onaylanması için son gün ise 31 Aralık 2012 Pazartesi günü doluyor. Cumhurbaşkanı’nın bu tarihe kadar yasayı onaylaması bekleniyor. Başkan ve atanacak yeni kurul üyelerinin de yılın ilk günlerinde açıklanması bekleniyor.
Ankara kulislerinde SPK İkinci Başkanı Muhammed Emin Özer ve Kurul Başkan Yardımcısı Bekir Sıtkı Şafak’ın yeniden kurul üyesi olarak atanacağı konuşuluyor. Yeni SPK Başkanı’nın ismi de sır gibi saklanıyor. Ankara kulislerinde birkaç isim ön plana çıkıyor, ancak son kararı Başbakan’ın vereceği, bu yüzden de henüz isimlerin netleşmediği belirtiliyor. Bu nedenle bugün SPK için kritik bir gün olarak gösteriliyor. Başbakan’a sunulan isimlerin birkaç gün içerisinde netleşeceği atamaların da Ocak ayının ilk 10 günü içiresinde gerçekleştirileceği ifade ediliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bir bilmeyen28 Aralık 2012 22:11

    bir bilen ki ne bilen rumuzu; acaba diğer spk üyeleri kimler? Onların ismini de verseniz....

  • ahmet28 Aralık 2012 21:36

    yabacılar ve patronlar kimi isterse o gelir aksi hayal

  • namık28 Aralık 2012 20:37

    ARENA bilgisayara çağrıdan kaçtığı için haddini bildirecek bir SPK başkanı istiyoruz.

  • kanunları uygulayacak biri istiyoruz28 Aralık 2012 19:33

    sayın başbakanım. yeni kanunlarıharfiyenuygulayacak, korkusuz, birini spk başkanı istiyoruz.küçük yatırımcıları patron hilelerinden koruyacak, cesur birini istiyoruz. saygılarımla.

  • KY28 Aralık 2012 19:31

    :))))))))))))))))))))))))))))))))))

  • bir bilen ki ne bilen28 Aralık 2012 18:27

    Saygıdeğer Muhammed Emin Özer ve Bekir Sıtkı Şafak’ın inşaAllah tekrar atanmalarını ben de bekliyorum ve destekliyorum , şimdiden hayırlı uğurlu olsun ..

  • tarık28 Aralık 2012 18:15

    Ankara'da aynı şeyler konuşulmuyor...Başbakan ,Başkan kalsın diyebilir...aksine diğer üyeler değişebilir...Genelde önerilere göre hareket etmez Başbakanımız,kendi doğrusunu yapar.