E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisSPK tarihinde bir ilk ---

SPK tarihinde bir ilk

SPK tarihinde bir ilk
31 Aralık 2012 - 00:53 borsagundem.com

Sermaye Piyasası Kurulu’nda yapılan atamalar kurum içerisinde büyük heyecana neden oldu

25 yıl önce Sermaye Piyasası Kurulu’nda (SPK) uzman yardımcısı olarak göreve başlayan Vahdettin Ertaş’ın, başkan olarak atanması kurum içerisinde büyük heyecana neden oldu. Bir uzman yardımcısının başkan olması da bir ilk olarak SPK tarihine geçti. Bugüne kadar yapılan atamalar kurum dışından yapılırken, SPK içerisinde yetişmiş, neredeyse her kademede görev almış bir kişinin başkan olması olumlu bir gelişme olarak yorumlandı. Sadece hisse senedi değil, altın piyasaları başta olmak üzere sermaye piyasalarına hakim bir isim olarak tanınan Ertaş’ın, kuralları yeniden yazılan piyasada büyük başarılara imza atması bekleniyor. Dün yürürlüğe giren yeni yasayla birlikte sermaye piyasalarının gelişmesi ve İstanbul Finans Merkezi projesi kapsamında önemli atılımlar yapılacağı belirtiliyor.
İNGİLTERE’DE OKUDU, DOKTORA YAPTI
1964 Artova-Tokat doğumlu olan Vahdettin Ertaş, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme öğrenimini tamamladıktan sonra Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde İşletme Yüksek Lisansı'nı yaptı. Lancaster University'de MBA'sını yapan Ertaş, bu yıl Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde İşletme Doktora'sını aldı.
İşte Ertaş’ı başkanlığa taşıyan kariyer basamakları:
2013- - Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı
2006 - 2012 Sermaye Piyasası Kurulu, Kurul Üyesi
2005 - 2006 - İstanbul Altın Borsası Başkan Vekili
2002 - 2005 - Sermaye Piyasası Kurulu, Ortaklıklar Finansmanı Dairesi Başkanı
1998 - 2001 - Sermaye Piyasası Kurulu, Kurumsal Yatırımcılar Dairesi Başkanı
1995 - 1997 - Sermaye Piyasası Kurulu, Kurumsal Yatırımcılar Dairesi, Uzman
1991 - 1995 - Sermaye Piyasası Kurulu, Ortaklıklar Finansmanı Dairesi, Yatırım Fonları ve Ortaklıkları Grubu, Uzman
1987 - 1991 - Sermaye Piyasası Kurulu, Ortaklıklar Finansmanı Dairesi, Yatırım Fonları ve Ortaklıkları Grubu, Uzman Yardımcısı
Katıldığı eğitim programları ve aldığı sertifikalar :
- Sermaye Piyasası Faaliyetleri İleri Düzey Lisansı
- Türev Araçlar Lisansı
- Değerleme Uzmanlığı Lisansı
- Securities & Exchange Commission tarafından düzenlenen International Institute for Securities Market Development Programı (2003)
- The World Bank Institute tarafından düzenlenen Non-Bank Financial Institute: Development & Regulation Programı (2001)
- Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile yönetilen Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü (TÜSSİDE), Kurulumuz çalışanlarının verimliliğinin ve etkinliğinin artırılması, müşteri odaklı hizmet anlayışının Kurulumuzda yerleştirilmesi, müşteri ve çalışan memnuniyetinin artırılması, çalışanların motivasyonunun, Kurulumuza aidiyetinin ve katılımının sağlanması, sürekli kalite geliştirme yöntem ve tekniklerinin yaygın olarak kullanılmasının sağlanması amaçlarına yönelik eğitim programı, Gebze (2001)
- TMI, Time Manager Eğitim Programı, Ankara (1999)
- Paris'te 2 hafta ve Milano'da 1 hafta süreyle Paris ve Milano Borsaları'nda ve diğer Sermaye Piyasası Kurumlarında inceleme (1989)
Yayınları :
- "Yatırım Fonları ve Türkiye Uygulaması" Sermaye Piyasası Kurulu Yayını Ankara, Ekim 1997 (Ortak Çalışma)
- "Privatisation in the UK and Turkey: A Comparative Study of British Telecom and Turkish Telecom" Lancester Üniversitesi MBA Tezi, Lancester, 1996
- "1980 Sonrası Türk Mali Sisteminde Liberalleşme" Sermaye Piyasası Kurulu Uzmanlık Tezi, Ankara, 1991
- "Menkul Kıymetler Yatırım Fonları" Hacettepe Üniversitesi, İşletme Bölümü, Yüksek Lisans Tezi, Ankara 1991
- "İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda 1998-2007 Yılları Arasında Halka Açılan Şirketlerin Hisse Senedi Performansı", Hacettepe Üniversitesi, İşletme Bölümü, Doktora Tezi, Ankara 2012

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ali velic06 Ocak 2013 12:29

    biz t+2 kalksın diye beklersen t+10 geldi, ne demişler gelen gideni aratır ,

  • tkn02 Ocak 2013 19:53

    Çeaş-Kepez elektrik ve diğer kapalı tahtalara çözümmmm!!!

  • alper3401 Ocak 2013 12:21

    göreviniz hayırlı olsun..Kapalı tahtalara bir çözüm bulup tarihe geçinn sayın başkann..inanın cok dua alaçaksınız bunu yaparsanız..arkdaşların temennisine katılmamak mümkün değil..halka acılmayı sadece kendi menfaatleri olarak görmelerini engelleyin lütfen.şirket iflaslarında mevduat hesaplarındaki rakam gibi garanti mekanizmasını işletirseniz borsaya ozaman akın akın yatırımcı geleçktir.halka acılan şirketlerden bu amaçlı bir fon oluşturun..sapla çöp ayrılsınn teşekkür ederimm

  • mert k. y.31 Aralık 2012 12:11

    Dalavereyle çağrıdan sürekli kaçan ARENA bilgisayar sorununa bir çare bulunsun artık.

  • HACI31 Aralık 2012 08:28

    GS NİN BEDELLİSİNİ İPTAL ETSİN BU ÖZGEÇMİŞE BU YAKIŞIR

  • genç borsacı31 Aralık 2012 01:47

    Halka açılacak şirketlerin değerlemesini SPK yapsın, patron fiyatı beğenirse halka açsın. Ayrıca derinliği geri istiyoruz. Bir de takas yeniden T+2 değil T olsun. Piyasa hodrimeydan olsun.

  • emekli borsacı31 Aralık 2012 01:03

    sayın başkan yeni göreviniz hayırlı olsun.lütfen yapacagınız görevde yatırımcıları koruyun ,bizleri spekülatörlere,maniplatörlere,hırsız patronlara soydurmayın.ortaklarına hiç kar dagıtmayan şirketlere lütfen bedelli sermaye artırma hakkı vermeyin.kar açıklamayan vergi vermeyen şirketleri borsaya almayın.5 para etmea şirketleri halka açmayın.halka arz gelirlerini şirket ne yapıyor kontrol edin.biz yatırımcıların parası sizin namusunuza emanet unutmayın.