E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSPK yeni tebliğ taslağı yayınladı!---

SPK yeni tebliğ taslağı yayınladı!

SPK yeni tebliğ taslağı yayınladı!
22 Temmuz 2013 - 11:17 borsagundem.com

Sermaye Piyasası Kurulu Genel Kurullar, Vekâleten Oy Kullanılması ve Çağrı Yoluyla Vekâlet Toplanması İlişkin Tebliğ Taslağı hazırladı

Sermaye Piyasası Kurulu Genel Kurullar, Vekâleten Oy Kullanılması ve Çağrı Yoluyla Vekâlet Toplanması İlişkin Tebliğ Taslağı hazırladı.
SPK'dan yapılan duyuruda şöyle denildi:
"6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun yürürlüğe girmesi sonrasında, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu (TTK) ile gelen yenilikler de dikkate alınarak, halka açık ortaklıklar için “Genel Kurullar,
Vekâleten Oy Kullanılması ve Çağrı Yoluyla Vekâlet Toplanması Tebliğ Taslağı” hazırlanmış ve Kurulumuz internet sitesinde yayımlanmıştır.
Taslakta temel olarak
1)Halka açık ortaklıkların genel kurullarına, genel kurula çağrıya ve genel kurul gündemlerine ilişkin usul ve esaslar Sermaye Piyasası Kanununa eklenen yeni hükümler dikkate alınarak Tebliğ ile düzenlenmektedir.
2)Azlığın genel kurul gündemine karar taslağı ekletme hakkını kullanmasına ilişkin uygulama esasları belirlenmektedir. Azlığın karar taslağı ekletme hakkı, yönetim kurulu üyeleri ve/veya bağımsız
denetçinin seçimi dâhil olmak üzere tüm gündem maddeleri ve gündeme eklenmesi talep edilen diğer konular için getirilmektedir.
3)Halka açık ortaklıklar tarafından gündem ile birlikte ilgili gündem maddesine ilişkin karar taslaklarının da ilanı yükümlülüğü getirmekte olup, yönetim kurulunun karar taslağının yazılması için
gerekli bilgi ve belgeye sahip olmaması durumunda, gerekçesinin açıklanması kaydıyla, karar taslağının gündem ile ilan edilememesine ilişkin istisnalar düzenlenmektedir.
4)Çağrı yoluyla vekâlet toplanması düzenlenmesinin kapsamı genel kurul gündeminde yer alan tüm hususları içerecek şekilde genişletilmekte ve Kurul’a başvuru zorunluluğu kaldırılmaktadır. Bu
amaçla yapılacak ilanlarda kullanılacak bilgi formları ile ilan ve reklamlardan doğacak sorumluluk esasları belirlenmektedir.
5)Yönetim kontrolünü elinde bulundurmayan kişiler tarafından çağrı yoluyla vekâlet toplama girişiminde bulunulması durumunda, ilgili ortaklık yönetim kurulunun da temsilci vasıtasıyla çağrı yoluyla vekâlet toplayabilmesine imkan sağlanmaktadır.
6)Elektronik genel kurulların yürütülmesi ve elektronik ortamda vekâlet verilmesinin uygulama esasları belirlenmektedir.
7)Tevdi eden temsilciliği, çağrı yoluyla vekâlet toplayan vekil ile tevdi eden temsilcilerinin bildirim yükümlülükleri ve bu bildirimin usul ve esasları belirlenmektedir.
8)Fiziki genel kurullarda yazılı olarak oy kullanma zorunluluğu azlık talebi ve vekâletle çağrı toplanması durumlarıyla sınırlanmaktadır.
9)Halka açık ortaklıkların genel kurullar için hazırlanan iç yönergelerinde sermaye piyasası mevzuatı uyarınca yer verilmesi gereken hususlar belirlenmektedir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)