E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSPK'ca verilen faaliyet izinleri---

SPK'ca verilen faaliyet izinleri

SPK'ca verilen faaliyet izinleri
07 Ekim 2016 - 21:48 borsagundem.com

SPK haftalık bültenini yayınladı

SPK haftalık bültenini yayınladı. Bültende faaliyet izni çıkan kurumlar şöyle;

*  Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş.’nin paylar ve diğer menkul kıymetlerde sahip olduğu portföy aracılığı faaliyet iznine ek olarak paya dayalı türev araçlar, pay endekslerine dayalı türev araçlar ve diğer türev araçlarda portföy aracılığı faaliyetinde bulunmasına izin verilmesi talebinin olumlu karşılanmasına karar verilmiştir.

*  Faaliyetleri 11.08.2015 tarihinden itibaren geçici olarak durdurulan Rhea Portföy Yönetimi A.Ş.’nin, faaliyetlerinin geçici olarak durdurulmasına ilişkin bir yıllık sürenin bir yıl daha uzatılması talebinin olumlu karşılanmasına karar verilmiştir.

*  İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş.’nin Borsa İstanbul A.Ş. nezdinde kurularak işletilecek olan Borsa İstanbul Para Piyasası’nda merkezi karşı taraf hizmeti vermesine Sermaye Piyasası Kanunu’nun 78’inci maddesinin birinci fıkrası uyarınca izin verilmiştir. Konuya ilişkin olarak Kurul tarafından onaylanan ayrıntılı uygulama esasları ve geçiş takvimi Takasbank tarafından duyurulacaktır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)