E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisSPK’da 2 koltuk için 20 aday---

SPK’da 2 koltuk için 20 aday

SPK’da 2 koltuk için 20 aday
28 Ocak 2011 - 08:16 borsagundem.com

Görev süreleri dolan SPK üyeleri Abdülkerim Emek ve Muhammed Emin Özer’in yerine finans kesiminden yaklaşık 20 aday çıktı

Gülümhan GÜLTEN / VATAN
Sermaye Piyasaları Kurulu’nda yılın ilk koltuk yarışı başladı. Görev süreleri dolan SPK üyeleri Abdülkerim Emek ve Muhammed Emin Özer’in yerine finans kesiminden yaklaşık 20 aday çıktı. Emek ve Özer üyeliklere yeniden atanmak için kulis faaliyetinde bulunuyor. Köşk ise ikinci kez atanmaya karşı.
Bu yılın üst düzey bürokrasideki ilk koltuk yarışı Sermaye Piyasası Kurulu’nda (SPK) baş gösterdi. SPK’ya, 2005’te atanan İkinci Başkan Abdülkerim Emek ile Muhammet Emin Özer’in görev süreleri bugün doluyor. Her iki üye, SPK’da bugüne kadar en uzun görev yapan kişiler olma özelliğini de taşıyor. Kurul üyelerinin görev süresi daha dolmadan boşalacak iki kurul üyeliği için adaylık yarışı başladı. Görev süreleri dolan her iki üye de, yeniden atanmak istiyor. Bu nedenle, hükümet üyeleri nezdinde kulis faaliyetlerinde bulunuyor.
SPK’nın merkezinin İstanbul’a taşınmasına ilişkin proje nedeniyle, bugüne kadar taliplinin çıkmadığı SPK üyeliklerine, yoğun başvurun olmasına yol açtı. İstanbul’da çeşitli finans kuruluşlarında çalışan bir çok kişi, kurul üyesi olmak için dilekçe verdi. Bu kapsamda, kurul üyeliğine aday olan kişilerin sayısının 20’ye ulaştığı bildirildi. Ekonomi yönetiminin de, iki kurul üyeliğine yeni kişilerin atanmasını istediği öğrenildi.
SPK Kanunu’na göre, görev süreleri dolan üyelerin ikinci kez atanması konusunda bir sınırlamanın bulunmadığı belirtildi. Ancak Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu’nun, SPK ile ilgili hazırladığı ve geçen yayınladığı raporda, görev süresi dolan üyelerinin ikinci kez atanmasının doğru olmadığına ilişkin tespite yer verilmişti. Bu nedenle, üyelerin yeniden atanmasına sıcak bakılmıyor. Ancak üyelerin, kanundaki boşluğu gerekçe göstererek yeniden atanabileceklerini savundukları öğrenildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KANTARCI28 Ocak 2011 17:59

    COK MERAKLI VARMIS HEPSI GELSINDE KANTARA BINDIREYIM.BINSINLER INSINLER BINSINLER INSINLER TECRUBE KAZANSINLAR