E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSPK'dan bilgi suistimali tebliği açıklaması---

SPK'dan bilgi suistimali tebliği açıklaması

SPK'dan bilgi suistimali tebliği açıklaması
02 Temmuz 2014 - 09:37 borsagundem.com

SPK, Bilgi Suistimali veya Piyasa Dolandırıcılığı Suçları Hakkında Bildirim Yükümlülüğü Tebliğine ilişkin bir açıklama yaptı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Bilgi Suistimali veya Piyasa Dolandırıcılığı Suçları Hakkında Bildirim Yükümlülüğü Tebliği yürürlüğe girdi. SPK'dan yapılan açıklamada yer alan ''Yatırım Kuruluşlarının tebliğe uyum konusunda gerekli özeni göstermesi ve şüpheli işlemleri gizlilik kurallarına uyarak Kurul'a bildirme yükümlülüğü'' dikkat çekti.
   
SPK'dan yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:
   
"Bilindiği üzere 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun (SPKn) 102 nci maddesine dayanılarak hazırlanan V-102.1 sayılı “Bilgi Suistimali veya Piyasa Dolandırıcılığı Suçları Hakkında Bildirim Yükümlülüğü Tebliği” (Bildirim Yükümlülüğü Tebliği) 21.01.2014 tarihli ve 28889 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmış olup, 01.07.2014 tarihi itibarıyla yürürlüğe girmiştir.
     
Bu kapsamda;
   
Yatırım kuruluşları tarafından Bildirim Yükümlülüğü Tebliği’nin 7 nci maddesinin ikinci fıkrası uyarınca görevlendirilen personele ilişkin bilgilerin Kurulumuza bildirilmesi (Kurulumuz İstanbul Temsilciliği adresine Piyasa Gözetim ve Denetim Dairesine hitaben gönderilmesi),
   
Yatırım kuruluşlarının Bildirim Yükümlülüğü Tebliği’ne uyum konusunda gerekli dikkat ve özeni göstermesi, diğer taraftan şüpheli işlemlerle karşılaşılması durumunda buna ilişkin bildirimlerin gizlilik kurallarına riayet edilerek Kurulumuz İstanbul Temsilciliği adresine Piyasa Gözetim ve Denetim Dairesine hitaben gönderilmesi gerekmektedir." 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • osman802 Temmuz 2014 12:48

    piyasa mı kaldı,müsteri mi kaldı.bitirdiniz borsayı halaa tebliğ yayınlıyosunuz.

  • soroz02 Temmuz 2014 11:18

    soruyorum.3 lira defter değeri olan hisseyi 10 liradan halka arzına izin vernler kimler.milleti salak yerine koy.sonrada yatırımcı ara..

  • ulus02 Temmuz 2014 11:10

    ulus menkul ün tüm müşterilerini bildirmesi lazım.

  • comment02 Temmuz 2014 10:55

    hiçbir piyasada ve sektörde bu kadar çok tebliğ yayınlanmıyordur..durmadan tebliğ..spk tarihinde bir bankanın sırasını işleme kapatabilmiş mi? tarihinde bir bankanın işlemlerine brüt takas getirmiş mi?

  • che02 Temmuz 2014 10:41

    işte size örnek.araştırın bizim toptandaki satışlar kimin.Murat efendi sata sata doymuyor.5 yıl önce 25 den alanlar ne olacak.hadi araştırın.küçüklerle uğraşmak kolay.