E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSPK'dan bir aracı kuruma ceza---

SPK'dan bir aracı kuruma ceza

SPK'dan bir aracı kuruma ceza
26 Şubat 2014 - 21:15 borsagundem.com

SPK yaptığı incelemeler sonucunda bir aracı kuruma idari para cezası uygulanmasına karar verdi

SPK tarafından Galata Yatırım A.Ş. hakkında yapılan inceleme sonucunda, Sermaye piyasası aracının halka arzı ile ilgili olarak,
-ihraççı ve/veya hissedar hakkında detaylı ve dikkatli inceleme yapma konusunda en iyi gayretin gösterilmemesi ve,
-halka arz fiyatının sermaye piyasası aracının gerçek değerini en doğru şekilde göstermesi yönünde azami özenin gösterilmemesi
nedeniyle, Seri: V, No: 46 sayılı Tebliğ'in 40’ıncı maddesinin (d) ve (e) bentleri düzenlemelerine göre 20.389 TL idari para cezası uygulanmasına karar verildi. Karar SPK haftalık bülteninde yer aldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sami26 Şubat 2014 22:43

    Galata, Neta nın yanında pir üpak kalır. Neta ya SPK nın sözü geçmiyormu? Başka aracı kurmlar Neta nın yaptığının onda birini yapsa on kere kapatılırdı..Son halka arzlardaki rezalete bakın..

  • flamenco7226 Şubat 2014 22:07

    20000 lira çok ...böyle cezalar olursa sermaye piyasaları nasıl gelişcek:):)Ağır kusur değil azami gayretin gösterilmemesi diye bir tanım:):) iyiymiş...2000 yılındaki 2. GSM ihlaesinde bu yana kaç arpa boyu yol gittik acaba:):)Azami özen gösterilmeden yapılan değerlemelerde bir tane ederinin altında değerlenmiş şirket veya enstruman var mıdır acaba:):)