E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSPK'dan bitcoin uyarısı---

SPK'dan bitcoin uyarısı

SPK'dan bitcoin uyarısı
01 Aralık 2017 - 16:45 borsagundem.com

Sermaye Piyasası Kurulu, sanal para birimlerine dayalı olarak spot ve türev işlemlerinin yapılmaması konusunda aracı kurumlara mektup gönderdi

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), sanal para birimlerine dayalı spot veya türev işlemler yapılmaması gerektiğini belirtti.

SPK'nın aracı kurumlara gönderdiği Genel Mektup'ta Bitcoin ve benzeri sanal paraların fark kontratı işlemlerine konu olup olmayacağı, sanal paralara dayalı türev araçlara yönelik müşterilere hizmet verilip verilmeyeceği hakkında kurula muhtelif aracı kurumlar tarafından görüş taleplerinin iletildiği bildirildi.

Genel Mektup'ta söz konusu taleplerin görüşüldüğü kurulun 27 Kasım 2017 tarih ve 43 sayılı toplantısında sanal para birimleri ile ilgili olarak Türkiye'de bir düzenleme veya tanımlama bulunmadığı ve Sermaye Piyasası Kanunu kapsamında yer alan türev araçlara dayanak teşkil edebilecek unsurlar içerisinde sanal para birimlerinin bulunmadığı dikkate alınarak, bu aşamada müşterilere yönelik sanal para birimlerine dayalı spot veya türev işlemler yapılmaması gerektiği hususunda bildirimde bulunulmasına karar verildiği bildirildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Naci batmaz 02 Aralık 2017 23:34

    Spk önce biste baksın

  • : )01 Aralık 2017 17:39

    paypal da 3 dünya ulkesi kullanmıyor. biri türkiye.. sorsan yasa dışı para derler.. ama bir sürü vergi barışı ve altınları getir yuzde 3 devlete öde paran yasal diye 6111 vergi barışlarıda çıkar. ben bişi anlamadım. ilkokul mezunu yasa çıkartmasın bence artık