E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisSPK'dan işlem yasağı ve suç duyurusu---

SPK'dan işlem yasağı ve suç duyurusu

SPK'dan işlem yasağı ve suç duyurusu
11 Ağustos 2011 - 00:20 borsagundem.com

SPK'nın haftalık bülteninde yer alan duyuruya göre, bazı şirketlere idari qpara cezası kesilirken, bir isim hakkında suç duyurusunda bulunuldu

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Yünsa Yünlü Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (Yünsa) hisse senedindeki işlemleri nedeniyle, Abdüllah Günaydın hakkında suç duyurusunda bulunurken, bu kişiye borsalarda geçici işlem yasağı koydu.
SPK'nın haftalık bülteninde yer alan duyuruya göre, Yünsa Yünlü Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (Yünsa) hisse senedinde 12 Ocak-21 Şubat 2011 ve 8 Nisan-17 Haziran 2011 dönemlerinde gözlenen olağandışı fiyat ve miktar hareketlerinin SPK ve ilgili mevzuat çerçevesinde incelenmesi sonucunda; Abdullah Günaydın hakkında, işlem yapılmak üzere, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi. Ayrıca, Abdullah Günaydın'a sermaye piyasası mevzuatı uyarınca geçici olarak borsalar ve teşkilatlanmış diğer piyasalarda işlem yapma yasağı getirildi. İşlem yapma yasağının getirildiği tarih itibarıyla Merkezi Kayıt Kuruluşu AŞ nezdindeki hesaplarına işlem yasağı kaydı işlenecek ve bu kişiye ait kaydi paylar, takas işlemlerine konu edilmelerinin önlenmesini teminen ''Yasaklı Paylar'', suça konu edilmiş kaydi paylar dışındaki kaydi paylar ise ''Borsada işlem görmeyen paylar'' statüsünde izlenecek.
2 ŞİRKETE İDARİ PARA CEZASI
Haftalık bültene göre, Türk Ticaret Kanunu'nun uygulanmasına ilişkin olarak alınan SPK'nın 9 Ekim 2009 tarih ve 31/876 sayılı kararına uyum konusunda İMKB'de işlem gören halka açık şirketlerin durumunun değerlendirilmesi sonucunda; mahkeme kanalıyla yapılan değerlemenin SPK'nın söz konusu kararına uygun olmadığı hususunda bilgilendirilmesine karşın gereğini yerine getirmeyen Berdan Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş ile her hangi bir işlem yapmayan Tümteks Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ'ye, 18 bin 492'şer lira tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verildi. Ayrıca konu hakkında ilgili şirketlerin genel kurullarında ortaklara bilgi verilecek.
Fortis Portföy Yönetimi A.Ş'nin pay devri öncesi ve sonrası ortaklık yapısı değişikliği; SPK tarafından uygun bulundu.
Camiş Menkul Değerler A.Ş'ye, İMKB endekslerine veya İMKB'de işlem gören menkul kıymetlere dayalı türev araçlar hariç yurt dışı piyasalarda işlem gören türev araçlarla sınırlı olmak üzere, yurt dışı organize piyasalarda işlem gören türev araçların alım satımına aracılık faaliyetinde bulunmasına izin verildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)