E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisSPK'DAN ÜÇ KİŞİYE 'INSIDER TRADING' CEZASI---

SPK'DAN ÜÇ KİŞİYE 'INSIDER TRADING' CEZASI

SPK'DAN ÜÇ KİŞİYE 'INSIDER TRADING' CEZASI
20 Ağustos 2010 - 11:14 borsagundem.com

SPK, bir hissede "içeriden öğrenenlerin ticareti" suçunun unsurlarını içeren fiilleri nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulundu

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), BATIÇİM hisselerindeki işlemleri nedeniyle 3 kişi hakkında suç duyurusunda bulunurken, Akis Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik'e de, 2 şirkete ilişkin denetçi raporlarındaki uygunsuzluk nedeniyle 34,3 bin lira idari para cezası verdi. SPK'nın haftalık bültenine göre, Batı Anadolu Çimento Sanayi AŞ (Batıçim) hisse senedinde 23-27 Şubat 2007 döneminde gerçekleştirilen işlemlerin incelenmesi sonucunda, "içeriden öğrenenlerin ticareti" (Insider Trading) suçunun unsurlarını içeren fiilleri nedeniyle Ayşegül Meriç, Şefki Korkmaz ve Sedef Korkmaz hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi. Akis Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş'ye, Garanti Yatırım Menkul Kıymetler AŞ ve Akfen Holding AŞ'nin bazı finansal tablolarına ilişkin denetçi raporlarında, "denetimin geçerlililiğini engelleyebilecek nitelikteki bazı konuları eleştiri konusu yapmadığı" için, daha önce sermaye piyasası mevzuatına uyum hususunda uyarılması da dikkate alınarak, her bir şirket denetim raporuna istinaden 17 bin 170'er lira olmak üzere, toplam 34 bin 340 lira tutarında idari para cezası uygulandı. SPK, Bin-nur Un İrmik Fabrikası Ticaret ve Sanayi A.Ş'ye, kurul tarafından 2007 yılında belirlenen hususları yerine getirmediği ve 2001 yılından bu yana finansal tablolarını bağımsız denetimden geçirmediği için 29 bin 6 lira idari para cezası verirken, SPK'nın özel durum açıklamalarına ilişkin düzenlemelerine uyum hususunda şirketi uyardı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)