E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSPK'dan üniversite öğrencilerine eğitim semineri---

SPK'dan üniversite öğrencilerine eğitim semineri

SPK'dan üniversite öğrencilerine eğitim semineri
06 Nisan 2015 - 10:38 borsagundem.com

Üniversite öğrencilerine yönelik SPK Eğitim Seminerleri için elektronik ortamda başvurular başladı

SPK, üniversite öğrencilerine yönelik olarak eğitim seminerleri için elektronik ortamda başvuruları almaya başladı.  Eğitim başvurusuna ilişikin klavuz SPK web sitesinde yayınlandı. Eğitim seminerine katılmak isteyenler için hazırlanan başvuru klavuzunda şu bilgiler yer aldı:

''1. Eğitim Seminerine Katılmak İçin Başvurabilecekler

a- Kurulumuz uzman yardımcılığı, uzman hukukçu yardımcılığı veya bilişim uzman yardımcılığı sınavına kabul edilen fakülte ve bölümlerde okuyan öğrenciler,
b- Seminerin açıldığı aydan geriye doğru son eğitim/öğretim döneminde söz konusu fakülte ve bölümlerden mezun olanlar,
c- Yurt dışındaki üniversitelerin benzer bölümlerinde eğitim gören öğrenciler ve seminerin açıldığı aydan geriye doğru son eğitim/öğretim döneminde mezun olanlar,
d- Eğitim süresi 4 yıldan az olmakla birlikte yüksekokulların sermaye piyasası bölümlerinde okuyan öğrenciler ve seminerin açıldığı aydan geriye doğru son eğitim/öğretim döneminde mezun olanlar,
başvurabilir. Her öğrenciye bir kez seminere katılma hakkı tanınır. Daha önce açılan staj programları ile aynı içerikte olan bu seminere, staj programına katılanlar başvuruda bulunamazlar. Seminere katılmak için kabul edilen fakülte ve bölümleri görmek için tıklayınız.

2. Seminer Dönemi, Seminer Süresi ve Başvuru Tarihleri

Seminer programı 1-5 Haziran 2015 ve 8-12 Haziran 2015 tarihleri arasındaki 5’er işgünlük sürede sabah ve öğleden sonra grubu olmak üzere ders anlatımı ve örnek olay incelemesi şeklinde düzenlenecektir.
a. Başvurular, sadece internet üzerinden alınacaktır. İnternet başvuruları, www.spk.gov.tr adresinde 06.04.2015 Pazartesi günü saat 10.00'da başlayacak ve 17.04.2015 Cuma günü saat 18.00'e kadar devam edecektir. İnternetten başvuruda bulunanlar arasından kura ile tespit edilecek adayların elektronik posta adreslerine 22.04.2015 Çarşamba günü bildirimde bulunulacaktır. Bu sebeple başvuru ekranına doğru ve geçerli bir elektronik posta adresi girildiğinden emin olunmalıdır. Başka kaynaklardan edinilen başvuru sonuçları geçerli olmayacaktır. 22.04.2015 tarihinde kazanan adaylara yapılan bildirimden sonra, şehir, zaman ve dönem değişiklik talepleri için 24.04.2015 Cuma günü son tarihtir.
b. Seminere kabul edilen adaylar, gerekli olan belgeleri 30.04.2015 Perşembe günü saat 18.00’e kadar Kurula ulaştırmak zorundadırlar. ''

Bu belgeler aşağıda sayılmaktadır:

Devam edilen üniversiteden onaylı öğrenci belgesi. Mezun durumda olanların da Seminer Başvuru Formunu eksiksiz doldurup, mezuniyet belgesinin fotokopisini göndermeleri gerekmektedir. Eksik başvuru belgesi gönderen adayların seminere katılma hakları iptal edilecektir. Seminer için başvuran adayların adli sicil sorgulamaları Kurulumuz tarafından yapılacaktır. Türk Ceza Kanunu’nun 53’ncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûmiyeti bulunan adaylar seminere kabul edilmeyecektir.
c. 30.04.2015 tarihine kadar başvuru evraklarını Kurula ulaştırmayan adayların başvuruları ve seminere katılma hakları iptal edilir. Başvurusu iptal edilen adayların yerine, kontenjanın doldurulması amacıyla daha önce elektronik başvuruda bulunanlar arasından yeniden adaylar belirlenir. Belirlenen bu adayların e-posta adreslerine 06.05.2015 tarihinde bildirimde bulunulur. İkinci elektronik kura sonucu seminere katılmaya hak kazanan adaylar, seminer başvuru belgelerini, 14.05.2015 Perşembe günü saat 18.00’e kadar Kurula iletmeleri gerekmektedir. 06.05.2015 tarihinde seminere katılmaya hak kazanan adaylara yapılan bildirimden sonra şehir, zaman ve dönem değişiklik talepleri için 08.05.2015 Cuma günü son tarihtir.
d. Seminere katılmaya hak kazanarak başvuru evraklarını gönderip gerekçesiz olarak seminere gelmeyenlerin hakkı başka bir döneme devredilemez ve diğer adayların şansını azaltmamak için tekrar başvuru yapmaları engellenir.
e. Seminere kabul edilen adaylar başvuru belgelerini "Sermaye Piyasası Kurulu, Eskişehir Yolu 8.Km No:156 / 06530 Çankaya/Ankara" adresine elden getirebilecek (başvuru sahibi dışındaki bir kişi de evrakları teslim edebilir) veya posta/kargo ile
gönderebilecektir. Dolayısıyla belgelerin 30.04.2015 tarihine kadar (yedek olarak açıklanan adayların belgelerinin 14.05.2015 tarihine kadar) Kurulun evrak sistemine ulaşması esastır. Belgelerin kabulünde, postaya veriliş tarihi dikkate alınmayacaktır.

3. Seminerin Yapılacağı Yerler:

Seminer;
* Sermaye Piyasası Kurulu'nun Ankara merkez binasında (Eskişehir Yolu 8. Km No:156 / 06530 Çankaya/Ankara [Orta Doğu Teknik Üniversitesi karşısı])
* İstanbul Temsilciliği'nde (Harbiye Mahallesi, Askerocağı Caddesi No:15 Şişli/İstanbul [İnönü Stadyum’u arkasında Süzer Plaza]) yapılacaktır.
Adayların büyük çoğunluğu Ankara'da seminere kabul edilecektir. Adaylar Ankara-İstanbul şehir tercihlerini başvuru esnasında yapacaklardır. Seminerin yapıldığı yer dışında ikamet edenler, konaklama ve ulaşımı kendileri karşılayacaklardır.

4. Devamsızlık:

Seminer dönemi boyunca her gün yoklama alınır ve mazeret bildirmek koşuluyla seminere 1 gün devamsızlık hakkı bulunmaktadır. 5 iş günü süren seminere 2 gün gelmeyen adaylara “Katılım Belgesi” (Sertifika) verilmez.

5. Elektronik Başvuru Dışında Seminere Katılma Hakkı Kazananlar:

Kariyer günleri, tanıtım ve toplantı amaçlı olarak Kurulun üniversitelere ziyaretleri esnasında sınırlı sayıda belirlediği öğrenciler ve Kurul ile üniversiteler arasında yapılan mutabakat anlaşmaları çerçevesinde ilgili üniversitelerden seminere davet edilen öğrencilerin de 6-17 Nisan 2015 tarihlerinde internet başvurusu yapmaları ve yukarıda belirtilen başvuru belgelerini 30.04.2015 tarihine kadar Kurulun evrak sistemine ulaştırmaları gerekmektedir.
6. Seminerle ilgili sorular için [email protected] adresine e-posta gönderilebilir veya (312) 292 82 68 numaralı telefon aranabilir.''
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)