E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSPK'dan yalan haber yapanlara yaptırım uyarısı---

SPK'dan yalan haber yapanlara yaptırım uyarısı

SPK'dan yalan haber yapanlara yaptırım uyarısı
13 Ağustos 2018 - 09:53 borsagundem.com

Sermaye Piyasası Kurulu, yalan haber yapanlara ilişkin 5 yıla kadar hapis ve 5 bin güne kadar adli para cezası verilebileceğini hatırlattı

Piyasalar zor günlerden geçerken yalan yanlış bilgiler ile piyasalarda algı oluşturmaya çalışanlara ilişkin Sermaye Piyasası Kurulu açıklama yaptı. 

Kurul, yalan bilgilerle spekülasyonlara neden olan kişiler hakkında dava açılacağını belirtti.

Kurul'un açıklaması şöyle:

Bilindiği üzere, sermaye piyasalarının etkin, güvenilir ve şeffaf bir ortamda işleyişi için Kurulumuzca tüm tedbirler alınmaktadır. Diğer taraftan, basın yayın organlarında yer alan söylenti niteliğindeki haber ve açıklamalara itibar edilmemesi önem arz etmektedir. Söz konusu haber ve açıklamaların, yatırımcıların karar verme süreçlerini etkileyebileceği dikkate alınarak, bu durumun, en hafif şekliyle ülkemiz sermaye piyasalarında güvenilirliğin ve şeffaflığın ciddi manada zedelenmesine ve yatırımcıların zarar görmesine yol açabileceği değerlendirilmektedir.

6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun “piyasa dolandırıcılığı” başlıklı 107’nci maddesinin ikinci fıkrasında, sermaye piyasası araçlarının fiyatlarını, değerlerini veya yatırımcıların kararlarını etkilemek amacıyla yalan, yanlış veya yanıltıcı bilgi veren, söylenti çıkaran, haber veren, yorum yapan veya rapor hazırlayan ya da bunları yayan ve bu suretle menfaat sağlayanlar hakkında iki yıldan beş yıla kadar hapis ve beşbin güne kadar adli para cezası uygulanacağı düzenlenmiştir.

Bu çerçevede, Sermaye Piyasası Kanunu’nun ilgili hükümleri çerçevesinde, halka açık bankalar, finansal kuruluşlar ve şirketler hakkında yalan yanlış haber ve açıklamaları yapanlar ve yayanlar hakkında her türlü yasal işlemin kararlılıkla yerine getirileceği hususu kamuoyuna önemle duyurulur.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mert13 Ağustos 2018 12:32

    spk niye aciga satis gecici olarak yasaklansin

  • recai13 Ağustos 2018 12:10

    koskoca parti başkanı dolar düşecek diye yalan haber yaptı seçimden önce. aksine dolar çıktı. tüm danışmanlar birlik olup dolarda dalgalanma geçici diye yalan bilgi verdi.bu yalan bilgi verenlere de dava açın

  • mehmet yılmaz13 Ağustos 2018 12:25

    doğru TL'yi manipüle etmeye çalıştılar. sonra atılan yalanlar yüzünden devlete güven sarsıldı ve TL çöktü.

  • memo4513 Ağustos 2018 11:39

    OGLUM SANA SÖYLÜYORUM,KIZIM SEN ANLA MİSALİ,DİR ARKDAŞLAR

  • Bika13 Ağustos 2018 11:32

    Yandaş TV kanallarında hergün yalan haber yapılıyor.

  • AT ADAM13 Ağustos 2018 11:17

    2 laf etti hakaret etti diyenleri içeri atıverirken, yangına körükle giden, 3 kuruş için milli servetimizi eritmeyi zedelemeyi göze alan vatan haini şerefsizlere uyarı değil direk ceza verilmesi gerekir

  • Uyarıcı13 Ağustos 2018 10:18

    Artık uyarı değil yaptırım görmek istiyoruz. Kes cezayı akılları başlarına gelsin.

  • hayri13 Ağustos 2018 10:15

    spk'nın bu açıklması gerçeği yansıtmıyor. bugüne kadar bu suç nedeniyle türkiye cumhuriyetinde hiçkimse haps yatmadı