E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisSPK'NIN KESTİĞİ CEZALARA YAPILANDIRMA GELİYOR---

SPK'NIN KESTİĞİ CEZALARA YAPILANDIRMA GELİYOR

SPK'NIN KESTİĞİ CEZALARA YAPILANDIRMA GELİYOR
01 Kasım 2010 - 07:02 borsagundem.com

Hükümetin üzerinde çalıştığı en önemli başlıklardan biri 47.3 milyar liralık beyanda bulunulan Varlık Barışı'nın uzatılması.

Hükümetin üzerinde çalıştığı yasa kapsamında beyanda bulunan ancak parasını getirmeyenlere yeni şans tanınırken, ekonomiye ek kaynak sağlanmış olacak. ÇİFTÇİYEDESTEK: Yeniden yapılandırmanın kapsamına emlak vergisi, su ve elektrik ile trafik cezası gibi borçların yanı sıra tarımsal sulama birliklerinden olan alacakların da eklenmesi üzerinde duruluyor. Devlete yaklaşık 2 milyar liralık borcu olan sulama birliklerinin kangren haline gelen borçları bu yolla yeniden yapılandırılmış olacak. ÜST KURUL CEZALARI: Yapılandırma paketinden çıkan en sürpriz karar üst kurullar tarafından kesilen cezalarda yapılandırmanın içerisinde olması. Buna göre başta Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) olmak üzere, Sermaye Piyasası Kurulu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Rekabet Kurulu gibi üst kurullar tarafından kesilen cezalar yapılandırma kapsamında olacak. Karardan en çok EPDK'nın binlerce akaryakıt bayiine kestiği cezalar nedeniyle akaryakıt bayii sahipleri yararlanacak. İHTİLAFLI ALACAKLARA YEŞİL IŞIK: Paket kapsamında Maliye ile mükellef arasında yargı veya idari süreçte olan ihtilaflı alacaklara yeniden yapılandırmanın kapsamı içerisine girebileceği belirtiliyor. ELEKTRİKTE ÖZEL SEKTÖR İKNA OLDU: Elektrik dağıtım şirketlerinin özel sektörü devriyle tahsilatlar artık özel şirketlerce yapılıyor. Yetkililer, "Elektrik borçlarının yapılandırılması için özel sektörle görüşmeler sürüyor. Büyük oranda anlaşma sağlandı" mesajı verdi. MEHMET NAYIR-SABAH

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)