E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisSPOR HİSSELERİNİ QVT ÇARPTI---

SPOR HİSSELERİNİ QVT ÇARPTI

SPOR HİSSELERİNİ QVT ÇARPTI
23 Ağustos 2009 - 00:18 borsagundem.com

İstanbul Borsası 47 bin puanı aşarak son bir buçuk yılın zirvesine çıkarken, İMKB’de işlem gören spor kulüpleri hisselerini İngiliz QVT çarptı.

Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) önceki gün işlem yasağı getirdiği İngiltere kökenli QVT fonu spor kulüplerinin hisselerine yaptığı yüklü yatırımlarla tanınıyor. Başta Galatasaray olmak üzere, Fenerbahçe ve Trabzonspor hisselerinde yüklü pozisyon taşıdığı bilinen QVT’nin adının manipülasyona karışması ve işlem yasağı cezası alması borsanın çıkışta olduğu gün, spor kulüpleri hisselerine satış getirdi. EN FAZLA FENER DÜŞTÜ Fenerbahçe hisseleri dün yüzde 4.20 ile en fazla değer kaybeden spor hissesi olurken, Trabzonspor yüzde 3.33, Beşiktaş yüzde 0.93, Galatasaray hisseleri ise yüzde 0.61 düştü. Galatasaray ve Fenerbahçe ile sık sık mahkemelik olan QVT, yüzde 37’si halka açık olan Galatasaray Sportif A.Ş’nin yüzde 20.8’ini elinde bulunduruyor. SPK önceki gün yayımlanan bülteninde, Tire Kutsan hisselerinde 31 Ekim 2006 ve 4 Şubat 2008 tarihleri arasında yapılan işlemlerin incelenmesi sonucunda QVT Fund LP ve QVT Financial LP’ye borsada işlem yapma yasağı getirdiğini açıklamıştı. GAZETE HABERTURK-SEFER YUKSEL

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)