E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporStefan Kuntz kovuldu---

Stefan Kuntz kovuldu

Stefan Kuntz kovuldu
17 Eylül 2023 - 15:17 borsagundem.com

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Stefan Kuntz, görevden alındı.

A Milli Futbol Takımı'nda Stefan Kuntz dönemi bitti. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetimi, son maçlardaki kötü futbol ve alınan sonuçlar nedeniyle eleştiri oklarına maruz kalan Alman teknik adamı görevden aldı. 

Ermenistan ile kendi sahamızda alınan 1-1'lik beraberlik ve Japonya'daki özel maçta alınan 4-2'lik mağlubiyet bardağı taşıran son damlalar oldu. 

Milli takımdaki gidişata rağmen teknik adamın arkasında duran TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve yönetimi, Alman hocanın futbolcuları eleştiren açıklamasının ardından bakış açısını değiştirdi. Başkan Büyükekşi'nin 'Kuntz kendi bacağına sıktı' açıklamasını yaptıktan sonra günlerdir Kuntz ve milli takımın durumu değerlendiriliyordu. Büyükekşi ve yönetiminin aldığı karar doğrultusunda da bugün Stefan Kuntz telefonla aranarak, kendisine yolların ayrıldığı bildirildi. Bir yıl daha sözleşmesi bulunan, daha doğrusu EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası sonuna kadar sözleşmesi olan Kuntz ile anlaşma bozulacak ve önümüzdeki hafta içinde yeni teknik adam açıklanacak.

HIRVATİSTAN MAÇINDA KENAN KOÇAK GÖREV ALABİLİR

Şimdilik sadece Stefan Kuntz'a haber gönderilirken, yardımcılarına herhangi bir bilgi verilmedi. Ekim ayında EURO 2024 Elemeleri D Grubu'nda deplasmanda Hırvatistan ile önemli bir karşılaşmaya çıkacak milli takımda, Kuntz'un yardımcısı Kenan Koçak'ın takımı sahaya süreceği ihtimalinden bahsedilirken, yeni bir teknik adamla anlaşma sağlanması durumunda Kuntz'un yardımcıları da görevden alınacak, ya da kabul etmesi durumunda yeni hocaya Kenan Koçak yardımcı antrenörlük yapmaya devam edecek.

RESMİ AÇIKLAMA SALI AKŞAMI, ADAYLAR ARASINDA AVCI VE LÖW ÖN PLANDA

TFF yönetimi, bugün kendisine tebliğ ettiği ayrılık kararı ile ilgili olarak Kuntz'un tazminat durumunu ve fesih işlemlerini hallettikten sonra yeni teknik adam konusunu masaya yatıracak. TFF yönetiminin yerli teknik adamla devam etmesi durumunda liste başında Abdullah Avcı'nın olduğu, yabancı teknik adam seçilmesi halinde ise en güçlü adayın Joachim Löw olduğu öğrenildi. DHA'nın yaptığı araştırmalara göre, son zamanlarda ismi milli takımla anılan Fatih Terim'in düşünülmediği, bazı medya organlarında yer alan Montella isminin ise zayıf bulunduğu bilgisine ulaşıldı. Yönetim kurulunun üzerinde durduğu isimler arasında ayrıca Sergen Yalçın, Aykut Kocaman ve Rıza Çalımbay da yer alıyor

STEFAN KUNTZ KİMDİR?

Kariyerinde ilk ve son defa Almanya dışına çıktığı 1995-1996 sezonunda Beşiktaş forması giyen Kuntz futbol oynadığı dönemde kariyerinde 600 maçta 239 gol attı. Almanya Milli Takımı ile de 30 maçta 11 gole imza attı.

Futbolculuk kariyerine 1 Uefa kupası 1 Bundesliga Gol Krallığı, 1 Bundesliga Yılın Futbolcusu ve 1 de DFB-Pokal (Almanya Ulusal Kupa Turnuvası) Gol Krallığı ödülünü sığdırdı.

Kuntz teknik direktörlük kariyerinde ise Karlsruher takımı ile Almanya 4. Lig şampiyonluğu, Almanya U21 takımı ile Avrupa 21 Yaş Altı Futbol Şampiyonası şampiyonluğu yaşadı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sergen18 Eylül 2023 09:40

    Hamit Altıntop da gitmezse sendelemeye devam ederiz.. Bu takımın teknik hocası Sergen olmalı milli takım süreklilik istemeyen bir yapı olduğu için tam sergene göre

  • Cengiz Bilgiç18 Eylül 2023 08:43

    kovuldu ne demek ya. elinden geleni Türk Milli takımının başarısı için yapmış birisine bu şekilde davranmak ahlaksızlıktır.

  • Yabancılara kapatın18 Eylül 2023 02:24

    Takımlarda sınırsız, yabancı olursa tabi Türk futbolcu bulamazsınız....eskiden 3 yabancı sınırı vardı, milli takım başarıya ulaşmıştı

  • Vatan sever17 Eylül 2023 21:19

    Bence sorun başkan ve ekipte onların gitmesi lazım....

  • baran18 Eylül 2023 10:53

    Sorun züppelik ve şımarıklı

  • emekci18 Eylül 2023 08:27

    halkın %51'i başkan ve ekibinde sorun görmüyor. en son dünya kupasına 2002 yılında gidildi

  • MERHALET KUŞUÖTMEZ17 Eylül 2023 19:49

    Ülkede futbolmu var.Yabancı starlar yaşlıları futbol hayatı bitmişler ülkemize geliyor onlar oynuyor bizlerde seyir ediyoruz.

  • Mucise Reis ;)17 Eylül 2023 19:23

    Şunlara verilen parayı üniversitelere uzman getirmek için vermiyorlar.. Gerçekten bu ülke bu halde ise müstahat... 

  • Berber Bekri 17 Eylül 2023 17:37

    Başlık tam bizi anlatıyor " K O V U L D U " Kaba ve aşağılayıcı...Tek sorumlu o sanki kim gelse bi tok olmaz bu futbolculardan...

  • Vatandaş 17 Eylül 2023 16:42

    Milli Takım böyle bir pasif gruptan dahi çıkamazsa baş sorumluluk Federasyon Başkanındadır..

  • baran17 Eylül 2023 15:56

    Peki bu adamın kabahati ne?  TFF başta olmak üzere bütün takımların zihniyeti değişmedikçe  bu adam  ya da bir başkası hiç bir şey yapamaz.   Değerinin çok üzerinde bir süper lig ve oyun kalitesi bakımından  Avrupa nın bayağı aşağılarında bir futbol kalitesine sahibiz,  Adam ne dedi futbolcularımız tam kapasite göstermiyor ya da gösteremiyor.   Yerli teknik direktörler ise ısrarla bir kaç oyuncunun üzerinden prim yapmaya çalışsa da sonuç hüsran oluyor.  Son dönemin az bulunur yeteneği Arda Güler i bile en sonunda futbol oynayamaz hale getirdik.  Öve öve tıpışlaya tıpışlaya yağlaya yağlaya  bacak kadar kopilleri omuzlarımıza  tepemize çıkarmak yere göğe sığdıramamak hep bizim işimizdir.  Tabi sonra kötü sonuçları almaya başlayınca da kabahat teknik direktörün olur.   Sonrasında  stadyumlarda  küfrün rezaletin bini bir para.  

  • ALİ KODUŞ17 Eylül 2023 19:49

    Mucise Reis ; Çakma  mhalefet gelse bu ülke düzelecekmi.Kongrelerinde bir birlerini yumruklayan bir birlerine düşmüz vizyon ve projesi olmalanlar mı bmu ülkeyi kurtaracak.Hükümetin hatası yıllarca düşük faiz düşük kur ve yüksek cari açık enflasyonu ve dövizi patlattı.Muhalefet iktidara gelsin ülkeyi arabakalım yerinde bulabilecekmisin bir sene sonra.

  • Mucise Reis ;)17 Eylül 2023 19:25

    Dolar 30 tl.. benzin 40 tl. adamın derdine bakın :D adamlar mikser görevini yapıyor sadece. millet 1 kg et alamıyor 750 tl bonfile... hızlı tren 1 bilet 430 tl adam yahudi maşası gibi milleti futbol ile oyalama derdinde. Sorsan Ezan okunsun diye yazdım, bayrak dalgalansın diye konuştum der :D bunlar böyle..  yaşı 65 üzerini kandırabiliyorlar, eğitimli gençler geldikçe

  • Ali mert17 Eylül 2023 15:31

    Ya tazminatları ne olacak kim verecek