E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıSterlin 1985 yılı seviyesine düşebilir---

Sterlin 1985 yılı seviyesine düşebilir

Sterlin 1985 yılı seviyesine düşebilir
24 Şubat 2016 - 15:04 borsagundem.com

Ekonomistler, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılması durumunda 1985 seviyelerine gerileyebileceğini düşünüyor

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) çıkması durumu sterlin için yıkıcı olabilir. Bloomberg anketine katılan 34 ekonomistin 29'u, Brexit'in gerçekleşmesi durumunda sterlinin dolar karşısında bir hafta içinde 1.35 seviyesine veya daha da aşağıya gelebileceğini düşünüyor. Bu seviye en son 1985 yılında görülmüştü.

23 ekonomist sterlinin, ayrılma yönünde karar çıkması halinde oylamanın yapıldığı 23 Haziran tarihinden itibaren üç ay boyunca söz konusu seviyelerden toparlanamayacağı görüşünde. 7 ekonomist ise, oylamanın hemen ardından partienin 1.20'nin altına gerileyeceğini düşünüyor. Sadece bir ekonomist, paritenin 1.40'ın üzerinde tutunacağını düşünürken, bu seviye Çarşamba günü görülen yaklaşık yedi yılın dip seviyesinden yukarıda bulunuyor.

Sterlin, düzensiz ekonomik toparlanma ve faiz artırımı beklentilerinin azalmasıyla 10 önemli para biriminin her biri karşısında yüzde 2'nin üzerinde düşüş kaydetti. Sterlinin kayıplarında, AB'den çıkış endişeleri de etkili oldu.

Amsterdam'da ABN Amro Bank NV makro araştırma birimi yöneticisi Nick Kounis, “AB'den çıkış yönünde gelecek bir oylama sonucu sterlin için yıkıcı olabilir” şeklinde görüş bildirdi. Kounis, AB'den çıkma yönünde bir sonucun gelmesi halinde sterlinin dolar karşısında bir hafta içinde 1.20 seviyene gerileyeceğini düşünen ekonomistler arasında bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)