E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıSterlin son bir haftanın dibinde---

Sterlin son bir haftanın dibinde

Sterlin son bir haftanın dibinde
05 Aralık 2017 - 13:37 borsagundem.com

İngiliz sterlini Brexit görüşmelerinde yeterli ilerleme sağlanamamış olmasının baskısı altında kaldı ve son bir haftanın en düşük seviyelerine geriledi.

İngiliz sterlini bugün İngiltere'nin Brexit görüşmelerinde zamanın dolmasına az bir süre kala yeterli ilerleme sağlanamamış olmasının baskısı altında kaldı ve son bir haftanın en düşük seviyelerine geriledi.

Dolar diğer para birimleri karşısında karışık bir görünüm sergileyerek, ABD'de vergi reform konusunda yaşanacak son gfelişmeleri bekliyor.

İngiliz sterlini dün New York'ta 1.3478 seviyesinden kapandıktan sonra, şu sıralarda 1.3392 seviyelerinden işlem görüyor ki bu, 29 Kasım sonrası en düşük seviyeyi ifade ediyor.

ICE dolar endeksi yüzde 0.1 artrışla 93.247 puandan oluşurken, bu yükseliş Sterlindeki değer kaybından destek alıyor.

Sterlin'deki düşüşte Londra ve Brüksel arasındaki son brexit görüşmelerindeki gelişmelerden kaynaklanıyor.

Pazartesi günü İngiliz Başbakanı Theresa May ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker görüşmelerin ikinci aşamasına geçilmesine imkan tanıyacak ölçüde bir anlaşma sağlayamadıklarını bildirdiler.

Bu görüşmelerde çözümsüz kalan üç nokta oldu. Brexit sonrası AB vatandaşlarının hakları, çıkışın faturası ve İrlanda sınırı. İlk iki konu üzerinde az çok bir anlaşma sağlanmış gibi görünüyor olsa da irlanda sınırı konusu halen çözüm bekliyor.
Kuzey İrlanda'da Demokrarik Birlik Partisi lideri Arlene Foster, May'in İrlanda sınırı konusundak önerisini reddetti.

AB lideleri 14, 15 Aralık tarihinde yapacakları toplantılarda, Brexit görüşmelerinde yeterli ilerleme sağlanıp sağlanmadığı konusunu ele alacaklar ve ikinci aşamaya geçilip geçilemeceği konusunda karar verecekler.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)