E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSterlin'de düşüş bekleniyor---

Sterlin'de düşüş bekleniyor

Sterlin'de düşüş bekleniyor
23 Ekim 2017 - 13:51 borsagundem.com

RBC ve Commerzbank tarafından yayınlanan raporlarda İngiliz Sterlininde kısa vadede düşüş beklendiği dile getirildi.

RBC'nin açıklamasında, Sterlin için kısa vadede yeni düşüşler beklendiği ancak bunun siyasi değil ekonomik nedenlerden kaynaklandığı ifade edildi. Banka'nın açıklamasında Çarşamba günü açıklanacak olan üçüncü çeyrek büyüme verisinin BOE'nin beklentisi olan yüzde 0.3 artışın altında kalacağı belirtildi. Bunun ise Sterlin açısından kısa vadeli risklerin aşağı yönlü olmaya devam edeceğini gösterdiği belirtilerek, "Önümüzdeki hafta yapılacak olan BOE toplantısında faizlerin artırılacağına yönelik beklenti yüzde 70 seviyesinden yüzde 65 seviyesine geriledi. Büyüme rakamlarının beklentilerin altında kalması halinde bu düşüş sürecektir." denildi.

Commerzbank'ın açıklamasında ise "Brexit görüşmeleri doğru yönde atılan bir adımla ilerliyor olsa da sterlin kısa vadede düşüşüne devam edebilir. GSYİH'daki hoş arttışların sona ereceğine dair endişeler söz konusu. Bunda ise içeride üretilen siyasi çekişmeler etkili oluyor." ifadeleri kullanıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)