E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıStoklardaki artış petrol fiyatını düşürüyor---

Stoklardaki artış petrol fiyatını düşürüyor

Stoklardaki artış petrol fiyatını düşürüyor
02 Mart 2017 - 11:11 borsagundem.com

ABD petrol stoklarının rekor seviyelere tırmanması sonrasında petrol fiyatlarında başlayan düşüş üçüncü gününde de sürüyor.

ABD Petrol stoklarının rekor seviyelere ulaşması ve buna ek olarak ABD'nin kaya petrolü üretimindeki artış sonucunda petrol fiyatlarında başlayan düşüş bugün de sürüyor. Böylece fiyatlardaki düşüş süreci üçüncü gününde de debvam ediyor.

Dünyanın en büyük petrol tüketicisi olan ABD'de geçtiğimiz hafta ham petrol stokları 1.5 milyon varil tutarında artış göstermişti. Bu artış beklentilerin altında kalsa da toplam stok miktarı 520.2 milyon varil ile bu zamana kadar görülen en yüksek seviyeye ulaştı. Stoklar yedi haftadır arka arkaya artış gösteriyordu.

ABD'nin Batı Teksas türü petrolünde sözleşmeler 10 sent ve yüzde 0.2 oranında düşüşle 53.73 dolar seviyesinden fiyatlanırken, Brent türü petrol 3 sent düşüşle 56.33 dolar/varil seviyesinden el değiştiriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)