E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemStratejist Paulsen, ABD borsasına inanıyor---

Stratejist Paulsen, ABD borsasına inanıyor

Stratejist Paulsen, ABD borsasına inanıyor
22 Aralık 2016 - 08:17 borsagundem.com

Stratejist Jim Paulsen, Wall Street'te iyi zamanların devam edeceğini ve bunun en azından 2017'nin önemli bir kısmı için geçerli olacağını öngörüyor.


Bazıları Wall Street'te yaşanan rallinin ardından kazanan hisselerde satış zamanın gelmiş olabileceğini düşünürkeni Stratejist Jim Paulsen, iyi zamanların devam edeceğini ve bunun en azından 2017'nin önemli bir kısmı için geçerli olacağını öngörüyor.

Wells Capital Management'ın yeni yatırım stratejisti Paulsen, "Bizler, yolumuza iyimserliğimizi yenileyerek devam etmeliyiz ki bunun için pek çok neden var. Örneğin, ABD'de ve Küresel ekonomide büyümenin yeniden hız kazanması, karların artması, dünyanın sıfır faiz politikasından uzaklaşması, para piyasalarının normalleşmesi bu bağlamda değerlendirilebilir" ifadelerini kullandı.

Bununla birlikte, Paulsen rallinin yıl sonuna kadar devam etmesini beklemiyor. Stratejist, belli bir noktadan sonra yüksek faizlerin ve artan enflasyonun etkisiyle bir düzeltme sürecine girilebileceğini, ancak bun düzeltmenin piyasanın şu anda bulunduğu yerin daha üzerindeki seviyelerde belkide S&P 500 endeksinin 2500 puana ulaştığı yerlerde olabileceğini öngörüyor.

Paulsen, ayrıca seçimlerden bu yana yükseliş eğiliminde olan dolarda sürpriz bir hareket yaşanabileceğini öngörüyor. Fed'in faizleri artırması halinde bunun artan enflasyon nedeniyle olabileceğini ve enflasyondaki artışın da dolara zarar verecek bir güç olacağını ifde ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)