E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporSuat Kılıç'tan 'derbi cezası' açıklaması---

Suat Kılıç'tan 'derbi cezası' açıklaması

Suat Kılıç'tan 'derbi cezası' açıklaması
24 Eylül 2013 - 14:52 borsagundem.com

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, gözaltına alınan kişiler ile ilgili olarak bir açıklama yaptı

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, derbide yaşananlar ve gözaltına alınan kişiler ile ilgili olarak bir açıklama yaptı. Öte yandan Spor Bakanlığı da Bakan'ın açıklamalarına paralel şekilde 4 maddelik bir eylem planı açıkladı.
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç olaylı derbiyi değerlendirdiği açıklamasında özel güvenlik firmalarının stadyum güvenliği konusunda yetersiz kaldığını söylerken 6222  Sayılı Kanun'dan kaynaklı hapis cezalarının ise uygulanamadığının altını çizdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı ise yaptığı yazılı açıklamada 6222 Sayılı Kanun'un tüm boyutları ile uygulanması kapsamında 4 maddelik bir eylem planı hazırladığını duyurdu.
Bakan Kılıç açıklamasında şunları söyledi; "İşlem suçlular üzerinden yapılacak. Kulüplerin talebi üzerine özel güvenlik firmaları var. Onun yetersizliği derbide görüldü. O nedenle eskiden olduğu gibi emniyete devredilmesi önemli bir çözüm adımı olacaktır. Hapis cezaları alt sınırdan verildiği için cezalara erteleme uygulanıyor. Erteleme ihtimalinin ortadan kaldırılması gerekiyor."
BAKANLIK EYLEM PLANI AÇIKLADI
Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynan Beşiktaş- Galatasaray maçında çıkan olayların ardından 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Daire Kanun'un tüm boyutlarının uygulamasıyla ilgili eylem planı hazırladı. Stadyumlarda olay çıkaran holiganlara yönelik 6222 sayılı Kanun hükümlerince verilen hapis cezalarının erteleme kapsamından çıkarılması planlanırken, stadyumların güvenliği özel güvenlikten alınarak polise verilecek. Kameralı güvenlik ve elektronik bilet uygulamasına yeni yıla kadar geçilecek, 6 stadyumda başlayan uygulama yılbaşından itibaren tüm stadyumlarda uygulanacak. Ayrıca maçlarda görev alan polislerin sosyal haklarına güvence getirilecek

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)