E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisSUÇ PATRONDA DEĞİL HİSSEYİ ALAN YATIRIMCIDA---

SUÇ PATRONDA DEĞİL HİSSEYİ ALAN YATIRIMCIDA

SUÇ PATRONDA DEĞİL HİSSEYİ ALAN YATIRIMCIDA
06 Ekim 2010 - 10:48 borsagundem.com

Türk yatırımcısının klasik özelliği, “En spekülatif hisseyi alıp çok para kazanıyım”… Sonra işler tersine dönünce, “Beni yaktılar”…

Türk yatırımcılarının klasik özelliği; “Kısa vadede voleyi vurayım”… Bu niyetle hareket eden her yatırımcı her zaman en spekülatif hisseleri tercih ediyor. Bu şirketin mali yapısı nedir, öz sermayesi erimiş mi, neden Gözaltı Pazarı’na atılmış? Hiç bu sorulara yanıt aramıyor… Bir hisse biraz hareketlenince herkes üzerine atlıyor. Sonra sert bir düşüş olunca da “Vay yandım, alın terimi, emeğimi yediler” feryatları yükseliyor. Patronun suçu ne? Spekülatörler de yatırımcıların psikolojisini çözdüğü için kolayca yem yapabiliyorlar. Sermaye Piyasası Kurulu ne yapsın? Bu yüzden hisselerin A-B-C grubuna ayrılması çok normal, isabetli bir uygulama! Son günlerdeki spekülatif hareketler yapan hisselerin ait olduğu gruplar tartışamaya açık ama yatırımcı şunu bilmeli ki, riskli kategorilere giren hisselerden alıyorsa parasının büyük bir kısmını kaybetme riskiyle karşı karşıya… SPK, önceden uyarıyor; hisseleri risk gruplarına göre ayırıyor. Parasını kaybetmekten korkan yatırımcı riskli hisselerden almasın! Alıyorsa da para kaybetme olasılığının yüksek olduğunu bilsin! Öncelikle aldığınız hissenin patronuna iyi bakın, borsada işlem yapıyor mu? Şaibeli bir isim mi? Şirketin mali yapısı güçlü mü? Beklentisi var mı? Daha onlarca kriter sıralanabilir. Beklentisi olan, mali yapısı güçlü bir hisseyi aldığınızda fiyatı gerilese bile bir gün mutlaka değerine gelecektir. Ama kumar mantığıyla her spekülatif hareketin peşine koşarsanız o zaman şikayet etmeye hakkınız yok! Bakkaldan domates alırken gösterilen hassasiyet hisse senedi seçerken gösterilse hiçbir sorun kalmaz. Son günlerde BORSAGÜNDEM.COM’u mail yağmuruna tutan yatırımcılar “Gözaltı Pazarı’ndaki işlem saatlerinin kısılmasından, sürekli bedelli sermaye artırımı yapan şirketlerin hisselerindeki mağduriyetlerini dile getiriyorlar. Biz de diyoruz ki, yatırım yaparken beklentisi güçlü mali yapısı sağlam A Grubu hisseler içerisinden seçim yapın. Riskli hisselere sürekli bedelli sermaye artırımı yapan şirketlerin hisselerine yatırım yaparsanız başınıza gelecekleri biliyorsunuz… Patronun suçu ne?

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)