E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSudan Türkiye ile işbirliğini savundu---

Sudan Türkiye ile işbirliğini savundu

Sudan Türkiye ile işbirliğini savundu
28 Aralık 2017 - 09:19 borsagundem.com

Mısır medyasında yer alan ve yaşanan son gelişmeleri eleştiren haberlere karşılık Sudan yönetimi Türkiye ile yakınlaşmaya, maliyeti ne olursa olsun hazır olunduğunu duyurdu.

BORSAGUNDEM.COM

Mısır medyasında yer alan ve yaşanan son gelişmeleri eleştiren haberlere karşılık Sudan yönetimi Türkiye ile yakınlaşmaya, maliyeti ne olursa olsun hazır olunduğunu duyurdu.

Sudan Başbakan yardımcısı ve Kültür ve Enformasyon Bakanı Ahmed Bilal Osman, haftalık basın toplantısında yaptığı açıklamada, Mısır medyasında yer alan haberleri "Türkiye ile yakınlaşmaya yönelik adımları, Sudan'ı, Sudan halkını ve devlet başkanını baltalamak için bir fırsat olarak görmek" olarak niteledi.

Mısır ve Sudan arasındaki ilişkiler bir kaç konudaki anlaşmazlık yüzünden gergin durumda bulunuyor. Hala'ib Üçgeni sınırındaki anlaşmazlık ve Hartum'un Etiyopya'nın Rönesans Barajı projesine (Mısır bu projenin Nil nehrinden Mısıra akan suyu azaltacağı endişesi ile itiraz ediyor) yönelik destekleyici konumu bu anlaşmazlıklar arasında yer alıyor.

Bakan basın toplantısında, "Bazı insanlar ateşle oynamak istiyor. Biz ekonomik ve siyasi olarak bağımsız bir devletiz. Maliyeti ne olursa olsun her koşul altında Türkiye ile bir yakınlaşma sağlamaya da hazırız. Sudan insanlarını aşağılamaya çalışan bu tür yaklaşımları da asla kabul etmeyeceğiz. Türk tarafı ile imzaladığımız anlaşmalar, askeri anlamda olanlar da dahl olmak üzere komşularımız açısından bir tehdit oluşturmuyor" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Akinci28 Aralık 2017 13:52

    Eyvallah gardaş bizden zarar gelmez

  • ahmet yemez28 Aralık 2017 13:41

    Bu haber biraz yanlis galiba, dun Sudan disişleri bakani biz Turkiye ile bir pakt kurma pesinde degiliz herkese esit mesafedeyiz , baris icinde ilişkiler peşideyiz diyorlar

  • D demirkan 28 Aralık 2017 13:09

    NE ÇOK TÜRK DÜŞMANI VARMIŞ BE.İÇERDE AYRI DIŞARDA AYRI.TÜRKİYE KALKINIR DİYE HER YERDEN ENGEL.ABD.AB.ARAPLAR İSRAİL.BUNE KARDEŞİM HER TARAF DÜŞMAN. BİRLİK OLMAMIZ LÂZIM ORDUMUZUN GÜÇLÜ OLMASI LÂZIM. MODERN SİLÂHLARA İHTİYACIMIZ VAR.