E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSüleyman Şah Operasyonu'ndaki kritik ayrıntı---

Süleyman Şah Operasyonu'ndaki kritik ayrıntı

Süleyman Şah Operasyonu'ndaki kritik ayrıntı
22 Şubat 2015 - 08:01 borsagundem.com

Süleyman Şah Karakolu'ndaki Türk askerleri bölgede artan gerilim sebebiyle Türkiye'ye getirildi.

Süleyman Şah Karakolu'ndaki Türk askerleri bölgede artan gerilim sebebiyle Türkiye'ye getirildi. Operasyonda sadece personelin değil, türbenin de nakledildiği belirtiliyor.

Uluslararası anlaşmalar çerçevesinde, türbenin güvenliğini sağlamak üzere yapılan "Şah Operasyonu" Ankara'dan gelen talimatla başladı. Başbakanlık Koordinasyonu'nda, Dışişleri ve İçişleri bakanlıkları, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından hazırlanan harekat planı uygulandı.

Ankara'nın, Şah Operasyonu'nun hazırlıklarına, artan IŞİD tehlikesine karşı 3 ay önce hız verdiği öğrenildi. Hazırlığı çok gizli yürütülen operasyonda zırhlı birliklerin yanı sıra Hava ve Kara Kuvvetleri komutanlıklarından seçilen özel birlikler yer aldı.

TÜRBE DE NAKLEDİLDİ
Operasyonda sadece personelin değil, türbenin de nakledildiği belirtiliyor.  Alınan bilgilere göre, türbedeki naaşların da Türkiye sınırına ancak Suriye topraklarında bir noktaya nakledildiği öğrenildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • broker22 Şubat 2015 17:54

    Yurtdışındaki tek Türk toprağı olan Süleyman Şah türbesini adeta kaçarak terk ediyoruz, bu yetmiyor bir de bunu çok başarılı (!) bir kurtarma gibi gösterip göz ...boyamaya kalkıyoruz. Ne zamandan beridir toprak yitirmek Türkler için övünülecek, siyasete malzeme edilecek bir konu olmuştur? Seçim öncesi ucuz kahramanlıklar yapmak Türk devletinin saygınlığıyla bağdaşmaz. Acınacak halimize gülmek neyin nesidir!?

  • dünya22 Şubat 2015 15:23

    süleyman şah türbesinin yerini değiştirmek için suriye ye girmek için gece gitmeye ne gerek vardı elini kolunu sallayan her dünya vatandaşları oraya giriyor çıkıyor birde şehit veriyoruz adı operasyon olsun diye ,bilgisayar oyunu gibi yazık çok yazık

  • VaTaNDaS22 Şubat 2015 13:15

    Çok başarılı bir geri çekilme.. Suriye deki vatan toprağımızı kaybettik, bu başarılı operasyondan dolayı halk olarak gurur mu duymalıyız acaba :(

  • Çarkçıbaşı22 Şubat 2015 12:17

    Bir türbeyi koruyamadılar,geri çekildiler ne biçim politika kınıyorum hükümeti.