E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporSüper Lig’de hasılat artacak---

Süper Lig’de hasılat artacak

Süper Lig’de hasılat artacak
27 Temmuz 2011 - 01:49 borsagundem.com

Şike ertelemesi işe yarayacak Süper Lig’de hasılat artacak

Futbolcu değerleri bakımından bu yıl 845 milyon Euro’ya yükselen Süper Lig’de ilk düdüğün 9 Eylül’e ertelenmesi kulüplerin kasasına olumlu yansıyacak. Ramazan ayı ve yaz günlerinde maçlara ilgi olmadığını belirten Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanvekili Göksel Gümüşdağ, “Liglerin geç başlaması kulüplerin hasılatına da katkı sağlayacaktır” diye konuştu. hasılat artacak.
ŞİKE operasyonu kapsamında liglerin başlama vuruşunun 9 Eylül’e ertelenmesi kulüplerin kasasına olumlu yansıyacak. Futbolcu değerleri bakımından bu sezon 845 milyon Euro’luk değere ulaşan Süper Lig takımlarının bilet hasılatı da artacak. Ramazan ayı ve yaz günlerinde hasılatın düşük olduğunu söyleyen Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanvekili Göksel Gümüşdağ, “Artık ligler için ilk düdük eylül ayı başında veya ağustos ayının sonunda yapılacak. Taraftarlar yaz günlerinde maçlara çok fazla ilgi göstermiyordu. Liglerin ertelenmesiyle bu sezon kulüplerin bilet hasılatının yüzde 10-15 arasında artacağını düşünüyoruz” dedi.
Maçlar geç saatte başlıyor
Göreve geldikleri günden itibaren maç saatlerinin ve lig tarihinin değiştirilmesi konusunda çalışmalar yaptıklarını hatırlatan Göksel Gümüşdağ, şu değerlendirmeyi yaptı: “Önümüzdeki sezondan itibaren liglerin başlangıç tarihini ağustos ayı sonunda planlıyorduk. Ancak bu yıl olağanüstü bir durum yaşandı. Liglerin yaz günlerinde saat 21.45 veya 21.00’de oynanıyordu. Bu saatte başlayan maçlara taraftarın ilgisi azalıyor. Ayrıca Ramazan ayı olması da futbola ilgiyi azaltıyordu. Liglerin ertelenmesi kulüplere de olumlu yansıyacaktır. TFF’nin yeni yönetimi olarak göreve geldiğimiz ilk günden itibaren bu işin peşindeydik. Daha sağlıklı bir ortamda futbol maçlarının oynanması için yeni çalışmalar planlıyoruz.”
Türkiye Futbol Federasyonu’nun aldığı kararın Süper Lig’de mücadele eden takımlar için önemli olduğunu belirten Beşiktaş Mali İşlerden Sorumlu Asbaşkanı Ertunç Soğancıoğlu, şunları söyledi:
Bilet satışı etkileniyor
“Maç saatleri ve tarihleri kulüplerin bilet satışına doğrudan etki yapıyor. Maçların geç oynanmasını kimse istemiyor. İstanbul’un en uzak noktalarından gelen taraftarlar bulunuyor. Yaz sıcakları da bilet gelirlerimizi etkiliyor. Yeni alınan karar hem sahada oynanan futbolun kalitesini artıracak, hem de kulüplerin bütçeleri için olumlu bir adım olacak. Ayrıca sıcak havalarda maç oynamak sağlık açısından iyi olmuyor.”
Süper Lig’in ortalama seyircisi 15 bin kişi
Süper Lig maçlarında yılda 5 milyon adete yakın bilet kesiliyor.
Kulüplerin maç günü hasılatı ise bir sezonda 80 milyon lirayı geçiyor.
Süper Lig’de maç başı ortalama izleyici sayısı 15 bini geçti.
Türkiye’de maç biletlerinin fiyatları 1 TL ile 650 TL arasında değişiyor.
En çok izlenen maça 50 binden fazla taraftar gitti.
Maç günü bilet satışlarında Türkiye, Avrupa ligleri arasında 8’inci sırada.
Almanya 43 bin seyirciyle maç günü bilet satışlarında lider durumda.
Geçtiğimiz sezon Avrupa futbol liglerinde toplam 100 milyon adet civarında bilet kesildi.
İngilizler 14 milyona yakın bilet kesti
ORTALAMA bilet fiyatının 25 TL’yi bulduğu Süper Lig’de, loca ve kombine satışlarıyla 2010-2011 yılında kulüpler toplam 200 milyon TL kazandı. Avrupa’nın en çok taraftar çeken ligi İngiliz Premier Ligi geçen sezon 14 milyona yakın bilet kesti. Ortalama izleyici sayısı bakımından Alman Bundesliga, Premier Ligi geçerken İspanyol La Liga’da toplam 11 milyon adet bilet kesildi. İzleyici sayısı bakımından Avrupa’nın 4’üncü ligi olan İtalya Seri A’da maç günü kesilen bilet sayısı 10 milyon adedi buldu. Fransa’da ise bu rakam 8 milyon adette kaldı.
Kulüplerin kamp maliyeti artacak
SÜPER Lig takımları liglerin ertelenmesiyle kamp çalışmalarını da uzatacak. Yurtdışı kamp programlarını tamamlayıp Türkiye’ye dönen takımlar ise yeni kamp yerleri belirleyecek. Avrupa’da kamp sezonu olması nedeniyle fiyatların da yüksek olması kulüplerin bütçesine ek bir maliyet yükleyecek. Bu sezon takımların gözde kamp merkezleri ise Avusturya ve Slovenya oldu.
hürriyet

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)