E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporSüper Lig'de yabancı kuralı netlik kazandı: TFF talebi reddetti!---

Süper Lig'de yabancı kuralı netlik kazandı: TFF talebi reddetti!

Süper Lig'de yabancı kuralı netlik kazandı: TFF talebi reddetti!
11 Eylül 2024 - 15:37 borsagundem.com

TFF, Süper Lig'deki yabancı oyuncu kuralı ile ilgili bazı kulüplerin değişiklik talebini geri çevirdi. Yeni sezonda A takım kadrolarında 14 yabancı oyuncu bulundurulacak, maç kadrosunda ise en fazla 12 yabancı yer alabilecek.


Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol Süper Lig'de 2023-2024 sezonunda uygulanacak yabancı oyuncu kuralı açıklandı. Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan katıldığı canlı yayında herkesin merakla beklediği konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Yabancı kuralıyla ilgili bizimle beraber Beşiktaş ve Galatasaray'ın da sayının artırılması ile ilgili talebi oldu. Türkiye Futbol Federasyonu bu talebi reddetti."

Doğan'ın açıklamasından sonra TFF'nin ilk açıkladığı A Takım kadrolarında 14 yabancı, maç kadrosunda ise 12 yabancı bulunması kuralı yeni sezonda geçerli olacak.

TFF sezon başı yaptığı açıklama ile Süper Lig'de A Takım kadrolarında 14 yabancı, maç kadrosunda ise 12 yabancı futbolcunun yer alabileceğini açıklamıştı. Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor, yabancı sayısının değişmesi için Türkiye Futbol Federasyonu'na başvuruda bulunmuştu. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu da yeni yabancı sayısı için yapılan resmi başvuruları karara bağladı ve reddetti.

ALİ KOÇ: BONSERVİSSİZ KALMASI ZARAR OLUYOR

Geçtiğimiz günlerde yapılan Kulüpler Birliği toplantısı sonrası Kulüpler Birliği ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, "Federasyonumuz 12'yi 14 yaptı. Bazı kulüplerin hâlâ fazla yabancıları var. Futbolcuların bonservissiz kalması zarar oluyor. Bunu federasyonla istişare edeceğiz. Sorun olmayan kulüplerin sorun olanlara destek olması gerektiğini ifade ettik" açıklamasında bulunmuştu.

TFF'NİN İLK KURALI 14'E 12 OLMUŞTU

TFF'den temmuz ayında yapılan açıklamada, TFF Yönetim Kurulu'nun bugün yaptığı toplantıda profesyonel liglerdeki futbolcu uygunluklarında değişiklikler yapılmasının kararlaştırıldığı belirtilmişti:

• Trendyol Süper Lig'de, A Takım listesindeki futbolcu sayısı 26'dan 28'e çıkarılırken, Türkiye A Milli Takımı'nda oynama uygunluğu olmayan 14 futbolcunun A Takım listesine yazılabilmesine imkan sağlandı. Müsabaka isim listesine bu futbolculardan 12'sinin yazılabilmesi uygulamasına devam edilmesi kararlaştırıldı.

• Trendyol 1. Lig'de, A Takım listesine yazılacak Türkiye A Milli Takımı'nda oynama uygunluğu olmayan futbolcu sayısı 8 olarak belirlendi. Bu futbolculardan müsabakaya devam eden kadroda sahada aynı anda en fazla 6'sının bulunabilmesine imkan sağlandı.

• TFF 2 ve TFF 3. Lig'de 2023 - 2024 sezonunda uygulanan futbolcu uygunluklarının yaş düzeltmeleri yapılmak suretiyle bu sezon da aynen devam etmesi kararlaştırıldı.(Sözcü)

TFF yabancı oyuncu kararını açıkladı!TFF yabancı oyuncu kararını açıkladı!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)