E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSuriye, Türkiye-ABD anlaşmasını kabul etmediğini açıkladı ---

Suriye, Türkiye-ABD anlaşmasını kabul etmediğini açıkladı

Suriye, Türkiye-ABD anlaşmasını kabul etmediğini açıkladı
08 Ağustos 2019 - 10:51 borsagundem.com

Türkiye ile ABD'nin "güvenli bölge" üzerinde anlaşması sonrası Esed rejiminden ilk açıklama geldi. Rejim, bu anlaşmayı kabul etmediklerini açıkladı.

Suriye Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Türkiye ileABD'nin anlaşmasıyla Suriye'nin kuzeyinde kurulacak olan güvenli bölgeyi kabul etmiyoruz" denildi.

Açıklamada anlaşmanın, "hukuksuz" olduğu iddia edildi ve Suriye'nin egemenliğine "saldırı" olduğu kaydedildi.

TÜRKİYE İLE ABD ANLAŞMIŞTI

Türkiye ile ABD arasında yapılan görüşmeler dün bitmişti. Milli Savunma Bakanlığı toplantılar sonrası yaptığı açıklamada, "Görüşmelerde;

a. Türkiye'nin güvenlik endişelerini giderecek ilk aşamada alınacak tedbirlerin bir an önce uygulanması,

b. Bu çerçevede, Güvenli Bölge tesisinin ABD ile birlikte koordine ve yönetimi için Türkiye'de Müşterek Harekât Merkezinin en kısa zamanda kurulması,

c. Müteakiben, Güvenli Bölgenin bir barış koridoru olması ve yerinden edilmiş Suriyeli kardeşlerimizin ülkelerine dönmeleri için her türlü ilave tedbirin alınması konularında mutabık kalınmıştır" denilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ...08 Ağustos 2019 15:18

    ulen sen gel önce 5 milyon göç eden suriyeli vatandaşlarını al ülkene... 

  • Kamil08 Ağustos 2019 14:42

    Kabul etmiyorsan , bu zamana kadar nerdeydin , halkının üzerine, sana  muhalifler diye bomba yağdıracağına ( bizim başımıza bela edeceğine ) ülkeni korusaydın. Topraklarında Rusya var, Abd var, İng , Fransa var. İstila edilmiş ülken. İdlipden çıkın diyorsun, ironiye bak :(  :( 

  • Sedat08 Ağustos 2019 22:22

    Esed r Rusya nin istediği sekılde suriyeyi yönetiyor kendisi acaba müslüman mi ki böyle bir otorite boslugu normal ah en nerede ebabil kuşları ısrail ve adede ve emperyalist hristiyan ve yahudilerin üstüne gelseydi .

  • Ahmed Dımeşkii08 Ağustos 2019 12:41

    Siz sinek vızıltısı bile değilsiniz. Anca etkisiz eleman. Hem artık o topraklar sizin değil yani babanızın malı değil. Bundan sonra gerçek sahibi olan bizler yerleşeceğiz. Siz mi ? Usul usul ....

  • fatih istanbul08 Ağustos 2019 11:37

    SEN DEVLET OLSAYDIN  ÖNCE  ÜLKENİN  HERYERİ  PARSELLENMİŞ  SEN ONLARLA URAŞACAĞINA  KENDİ  HALKINA  BOMBA  YAĞDIRIYORSUN  ÇÖL  FARESİ 

  • HALİL TÜRK08 Ağustos 2019 11:31

    Bu islam dünyasında mezhepcilik yapan iran kontrol altına alınmaz ise veya yıkılmaz ise islam dünyası çok acılar çekecektir.

  • komik08 Ağustos 2019 11:03

    İki gün önceki bir habere; Bu topraklar suriye toprağı değilmi neden suriyelilerin hiç sesi çıkmıyor demiştim sanırım beni duydular acı acı sesleri çıktığına ve doların düşmesine bakılırsa Türkiye istediğini almış görünüyor..

  • mehmet08 Ağustos 2019 11:03

    Yani suriye diyorki güvenli bölge oluşturup tüm suriyelileri buraya göndermenizi istemiyoruz. Biz böyle mutluyuz onlar gelececek yine başımız ağrıycak. En iyisi sizde kalmaya devam etsinler. Biz faydalarını görmedik siz görün diyor suriye rejimi :))