E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarSuriye'de döviz alarmı!---

Suriye'de döviz alarmı!

Suriye'de döviz alarmı!
01 Mayıs 2011 - 14:41 borsagundem.com

Suriye Merkez Bankası, döviz alış ve satış fiyatlarındaki spekülatif artışlara karşı uyarıda bulundu.

Vatan Gazetesi'nde yer alan haberde, ülke içinde özellikle dolar alış-satış fiyatlarının spekülatif bir şekilde arttığı ve Merkez Bankası tarafından spekülatörlere karşı dikkatli olunması uyarısı yapıldığı belirtildi.
Uyarıda, ''ülke içindeki piyasada ruhsatsız bazı sarrafların dolar satış fiyatını 1 Dolar karşılığı 54 Suriye Lirasına (SP) kadar çıkardıkları, döviz kurlarına müdahale eden bu tip yerler ve kişilere karşı sert önlemlerin hayata geçirildiği'' kaydedildi.
Suriye Merkez Bankası tarafından geçen hafta çarşamba günü bankalara gönderilen yazılarda dolar satış fiyatının serbest piyasa için 49 SP, dış ticaret yapanlar için 47,69 SP olarak belirlendiği bildirildi.
Ülkede yaklaşık 2 aydır devam eden olaylar çerçevesinde, serbest piyasada özellikle dolar olmak üzere döviz sıkıntısı yaşandığı ve bu sıkıntının piyasadan yüklü miktarda doların çekilmesi nedeniyle yaşandığı söylentileri yayılmıştı.
Bankalar, yurt dışına öğrenim veya iş seyahatine gideceğini, ailesinin Suriye dışında yaşadığını veya yurt dışında yatırımı olduğunu kanıtlayanlara en fazla 10 bin dolara kadar para çekme hakkı tanıyor.
Döviz bürolarında da Suriye vatandaşlarına imza karşılığı ve belli miktara kadar döviz satışı yapılırken, ülkede yaşayan yabancılar bu bürolardan döviz satın alamıyor.
Son dönemde yaşanan olaylar yüzünden ülke içindeki Suriye bankaları veya yabancı bankaların Suriye şubelerinin uluslararası düzeyde kara listeye ve riskli kategorisine alınması, ülke dışından yapılan para transferlerinde sorunlar ve gecikmelere neden oluyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)