E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıSuriye'deki anlaşma TL'yi nasıl etkiler---

Suriye'deki anlaşma TL'yi nasıl etkiler

Suriye'deki anlaşma TL'yi nasıl etkiler
22 Şubat 2016 - 08:36 borsagundem.com

İkon Menkul Değerler, ABD ve Rusya’nın Suriye’de ateşkes konusunda anlaşmalarının piyasaya etkisini değerlendirdi.

Global piyasaların en önemli gerginliklerinden biri de Suriye’de yaşanan çatışmalar ve bunun sonucunda büyük bir savaşa yol açma endişesi. Özellikle Suudi Arabistan’ın kara harekâtı yapacağını açıklamasının ardından tansiyon iyice yükselmişti. Hafta sonuna girilirken Suriye konusunda önemli gelişmeler yaşandı. Bunlardan ilki Putin ile Suudi Kralı Selman’ın görüşmesinde Suriye konusunda karşılıklı fikir alışverişi yapılarak uzlaşma yolunda önemli bir adım atıldı. Diğer bir gelişme ise ABD ve Rusya’nın Suriye’de ateşkes konusunda anlaşmaları. Hatta iki ülke istihbarat paylaşımı konusunda da birbirlerine söz verdiler. Suriye konusunda halen daha risklerin yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Ancak ülkelerin anlaşmaya başlaması en azından bir süre büyük çatışma risklerini ortadan kaldıracak gibi görünüyor. Jeopolitik olarak Türkiye, Suriye konusunda en riskli ülke olarak yer almasına karşın, ateşkesin sürmesi halinde 2015 yılında kaçan yabancı sermaye yeniden geri gelmeye başlayabilir. Bu yüzden TL’de yeni bir trend görülebilme ihtimali artar. Cuma günü yine kritik 2.9500 seviyesine kadar geri çekilen USDTRY kuru, teknik olarak zayıflama işaretleri göstermeye başladı. Bu seviyenin kırılması halinde 2.92-2.90 seviyelerine kadar geri çekilmeler görmemiz mümkün.

AB ile İngiltere Anlaştı. Sterlin Nasıl Etkilenecek?...

Geçen hafta Perşembe günü başlayan AB ve İngiltere müzakerelerinde haftasonu sonuç belli oldu. Yapılan açıklamalara göre AB, İngiltere’nin şartlarını kabul ettiğini belirtti. Bu gelişme İngiltere açısından olumlu sonuç olarak görünse bile, 23 Haziran’da AB’den çıkış için bir referandum düzenleneceğini unutmamak gerekir. Aslında herşey referandum sonucunda belli olacak. Ancak AB tarafından alınan bu tavizlerle birlikte, halkın görüşü AB lehinde olabilir. Son yapılan ankete göre ise 3 puan farkla İngiltere halkı AB’den çıkmak istiyor. Kısa vadede Sterlin üzerinde yapılan anlaşmanın etkisi olumlu olabilir. Fakat orta ve uzun vade de Sterlin tarafında baskı sürmeye devam edebilir. Özellikle yeni gelecek her anket AB’den çıkış yönünde olmaya devam ederse, Sterlin üzerindeki baskı da sürecektir. GBPUSD paritesinde 1.4200 önemli bir destek seviyesi olmayı sürdürürken, 1.4400 ‘ün aşılması halinde tepki hareketi 1.4670’e kadar devam edebilir.
İkon Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Abdullah Yalçınkaya23 Şubat 2016 05:16

    Suriyedeki anlaşma TL nin değerinin artmasını sağlayacaktir.Türkiye için büyük bir fırsat Dolar düşüşe geçeceği için merkez bankasının faizleri indirmesi bir fırsattır.