E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem'Sus payı' skandalı Trump'ın bağışlarına yaradı---

'Sus payı' skandalı Trump'ın bağışlarına yaradı

'Sus payı' skandalı Trump'ın bağışlarına yaradı
22 Haziran 2024 - 02:15 borsagundem.com

New York’ta yargılandığı "sus payı" davasında suçlu bulunan Cumhuriyetçi Parti başkan adayı Donald Trump, seçimler için mayısta 141 milyon dolar bağış toplayarak rakibi Joe Biden'a 56 milyon dolar fark attı.

Federal Seçim Komisyonu, Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti başkan adayı Donald Trump’ın ve Başkan Joe Biden'ın mayıs ayındaki bağış kayıtlarını açıkladı. Trump ve Cumhuriyetçi Ulusal Komitesi, kasımda yapılacak başkanlık seçimleri için mayısta 141 milyon dolar topladı. Trump'a yapılan bağışların içinde, özellikle milyarder Timothy Mellon’un 50 milyon dolarlık bağışı dikkat çekti. Trump kampanyasının bankada 170 milyon doları geçtiği belirtildi.

Biden ve Demokratik Ulusal Komitesi ise mayısta 85 milyon dolar topladı. Biden'ın kampanyası için bankada bulunan toplam miktar 212 milyon dolara ulaştı. Bu miktara, eski Başkan Barrack Obama ve eski Belediye Başkanı Michael Bloomberg'in topladığı toplam 60 milyon dolar dahil değil.

Demokratlar toplam bağış miktarında Cumhuriyetçilerden 40 milyon dolar önde. Ancak Trump'ın bu farkı kapatabileceği öngörülüyor.

Trump, yetişkin film oyuncusu Stormy Daniels'e yasa dışı "sus payı" ödemesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında yargılanmış ve 31 Mayıs’ta mahkeme jürisi tarafından suçlu bulunmuştu.

Biden yönetiminde o isim istifa etti!

 

ABD'den dev şirkete yaptırım

 

ABD'de ikinci el konut fiyatları rekor seviyeye ulaştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)