E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSuudi şirket Türkiye'ye 5 milyar dolarlık yatırım planlıyor---

Suudi şirket Türkiye'ye 5 milyar dolarlık yatırım planlıyor

Suudi şirket Türkiye'ye 5 milyar dolarlık yatırım planlıyor
02 Ekim 2024 - 10:36 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'ın geçtiğimiz günlerde bir TV programında duyurduğu 5 milyar dolarlık enerji yatırımına ilişkin detaylara ulaşıldı. Söz konusu yatırımın Suudi Acwa Power tarafından yapılacağı ve ana odağın yeşil enerji olduğu belirtildi.

Türkiye'de yatırımlarda Körfez ilgisi devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, haftasonu katıldığı bir televizyon programında, “Suudilerin sahibi olduğu bir şirket, enerji ve diğer sektörlerde Türkiye’ye 5 milyar dolarlık yatırım yapmak istediğinden bahsetti” demişti.

Konuya yakın yetkililere göre, Yılmaz’ın konuşmasında işaret ettiği şirket Suudi Acwa Power ve yatırımın ana odağını ise yeşil enerji oluşturuyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yürütülen görüşmelerin hangi aşamada olduğu ise belirtilmedi.

Bloomberg HT'nin haberine göre, Acwa Power sözcüsü yaptığı açıklamada, “Bölgedeki iş geliştirmemizin bir parçası olarak Türkiye’deki taraflarla görüşmeler yapıyoruz, ancak bu noktada daha fazla ayrıntı veremeyiz” dedi.

Acwa Power’ın Türkiye’deki ilk yatırımı olan Kırıkkale’deki kombine doğalgaz çevrim santrali 2017 yılında açıldı. Santralin 950 megavat kapasitesi bulunuyor.

Dolmabahçe’de dev yatırım toplantısı!Dolmabahçe’de dev yatırım toplantısı!

 

İstanbul'da kritik yatırım zirvesi: Küresel şirketler katılacak!İstanbul'da kritik yatırım zirvesi: Küresel şirketler katılacak!

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan New York'ta kritik görüşmelerCumhurbaşkanı Erdoğan'dan New York'ta kritik görüşmeler

 

BYD ile yatırım anlaşması imzalandıBYD ile yatırım anlaşması imzalandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)